maandag 24 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

Snapchat een kans of juist niet? #blog

Snapchat een kans of juist niet? #blog

Ik durf bijna te wedden dat jullie kinderen het echt gebruiken, Snapchat. Misschien gebruikt u het zelf ook wel eens, uit nieuwsgierigheid. Maar daar blijft het veelal bij. Toch heeft Snapchat best wel een aantal mogelijkheden welke zeer bruikbaar zijn en eerlijk is eerlijk na enige tijd gebruikt te hebben zie ik toch wel meer mogelijkheden voor het sociale platform. In dit strategische artikel meer een overdenking dan een uitleg van de functies en van de knoppen, of zal ik meer zeggen de juiste pinch- of swipebewegingen. Eens overdenken wat wel of niet kan.

Snapchat
Snapchat is van oorsprong een camerabedrijf. Zelf zeggen ze de camera opnieuw uitgevonden te hebben door er heel anders naar te kijken en mee om te gaan. En zeg zelf eens wanneer gebruik je nog een kleine camera om foto’s te maken. Dat doen we tegenwoordig toch allemaal met een telefoon met een camera er in.

Snap Inc, het moederbedrijf ziet de camera als communicatiemiddel. De jeugd heeft dat allang door. Zij communiceren in beelden, aangepaste beelden en korte statements. Wij zijn gewend verhalen te lezen, zij niet.
Snapchat is zoals de naam het al zegt van oorsprong ook een chat programma. Via de app kan je simpel met elkaar chatten. Alleen er wordt ‘gechat’ middels beelden.

Snapchat heeft zijn platform zo gemaakt dat er allerlei filter en toevoegingen bij de foto, selfie of video kunnen. Het zijn zoveel mogelijkheden dat het teveel is om hier te noemen.

Wie gebruikt Snapchat? Die vraag is eigenlijk overbodig want de jongeren zitten met name op dit sociale platform. Kijk maar naar deze cijfers.

Boven de 40 jaar komt Snapchat eigenlijk erg weinig meer voor. Vreemd? Eigenlijk niet. Ons gevoel bij een beeld of video is dat we het willen bewaren voor later en zo origineel mogelijk willen laten en dat ons uiten via een bewerkte foto vreemd is. Alleen de jongeren onder de 40 vinden het fantastisch. En een van de belangrijkste aspecten van Snapchat is, na 24 uur is alles er niet meer terug te vinden. Chats kunnen wel langer bewaard worden maar de gemaakte foto’s, lees Snaps, niet. Of je moet ze opslaan. Met Snapchat draait het om dat moment. Wat was er te zien of hoe voel ik mij eigenlijk en dat drukken we uit met een ‘Snap’.

Kans of niet?
Ik hoor mensen wel eens zeggen we moeten ons richten op onze klanten, de mensen die graag bloemen en planten kopen. We weten dat ouderen er veel tijd en aandacht aan schenken en de juiste informatie willen hebben. Daarop richten met Snapchat zal ook geen enkele zin hebben.

Willen we meer jongeren aan de planten en/of bloemen helpen dan kan de inzet van Snapchat erg goed werken. Alleen als we het dan gaan zien als een normaal mediakanaal en alleen in gaan zetten om te laten zien hoe mooi alles is gaat het zeer zeker niet werken. Een stuk creativiteit is zeker gewenst.
Andere beelden van de bloemen of planten maken en ze bewerken met de diverse filters en andere mogelijkheden kan erg goed werken.
Bij Snapchat moet ik altijd denken aan het twitteraccount @Sjefdeplant. Helaas is die stilgevallen. Een Schefflera als een persoonlijk iets gaf tips en beleefde avonturen. Ik zie zoiets op herhaling gaan met een Snapchataccount. Of een medewerker van een bedrijf beleeft allerlei avonturen op het bedrijf en dat wordt verwerkt in diverse ‘Snaps’ of verhalen van ‘Snaps’. Ik zie een snijbloem voor mij waarbij mensen hele unieke vormen en/of andere zaken kunnen maken zodat met die snijbloem er veel meer kan gebeuren dan alleen maar in een vaas zetten.

Is het een kans of niet, dat is aan u als ondernemer of als medewerker van een bedrijf. Wilt u de jongere mensen bereiken dan is het zeker eens het overwegen waard om de app te downloaden, een account op te zetten en te gaan gebruiken. En een stukje advies heeft u mogelijk al zelf in huis. Als je vader of moeder bent zullen je kinderen wel laten zien hoe je het gebruikt en laten ervaren wat zij leuk vinden.

Ernst Jan Bos

Ernst Jan Bos
Bos Social Business

 

Bron: www.bossocialbusiness.nl
17-09-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS