donderdag 20 juni 2019
Bakker.com via TFC Floranews TOP

Chrysanten op Bloemenagenda september

Chrysanten op Bloemenagenda september

In september staat de Chrysant op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. De chrysant zorgt in huis voor warmte, kleur en een opgewekte stemming en houdt in september de zomer nog iets langer gaande.

De chrysant is afkomstig uit China en Japan en is in Azië al eeuwen ongelooflijk populair. Vanaf rond 1700 kon men zichzelf ook in Europa verblijden met dit gouden genoegen. De officiële naam van de chrysant (chrysanthemum) is samengesteld uit de Griekse woorden chrys (goud) en anthemon (bloem). De oorspronkelijke kleur van de bloem was stralend goudgeel.

​Was alles in de begintijd nog beperkt tot tinten geel, tegenwoordig is de bloem verkrijgbaar in een breed palet van kleuren. Het interieur van de huizen kan nu een warme gloed krijgen met de kleur van goud en brons, of met tinten in donker oranje, terwijl ook groene kleurschakeringen zeer populair zijn. Of men gaat voor subtiel en kalm, met chrysanten getint in wit, zachtroze of paars. En alsof dat nog niet genoeg keuze is, zijn de bloemen er ook in alle mogelijke vormen: met enkele en dubbele bloemen, en met de vorm van een spinnenkop tot en met die van een pompom. De bloemblaadjes kunnen een 'klassieke' vorm hebben of die van een lepel, terwijl er ook troschrysanten bestaan. Verder is er informatie over hoe je de bloemen met een speciale snoeitechniek in hun volle glorie kunt laten stralen. En dan zijn er ook nog de in verhouding kleine varianten van de santini's.

Naast elegantie brengt de chrysant ook kleur en een opgewekte sfeer in huis. De bloem staat symbool voor gezondheid en geluk. Leuk om jezelf cadeau te doen, geweldig als cadeau aan een van je dierbaren.

Op de site www.mooiwatbloemendoen.nl kan het publiek alles vinden wat er maar te weten valt over deze bloem.
 


31-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS