zondag 21 april 2019
Dummen Orange Top Flower Trials Top VvdM Hamifleurs

Hobaho verkoopt dienst Machines & Materialen

Hobaho verkoopt dienst Machines & Materialen

Hobaho bu Dümmen Orange verkoopt per 31 augustus 2018 de online dienst Machines & Materialen en de online materialenveilingen. De nieuwe eigenaar van het digitale platform wordt HB Veilen BV onder directeurschap van Kees Hopman. Volgens HoBaHo heeft de overname geen nadelige gevolgen voor de medewerkers.

Met de verkoop van dit onderdeel van het bedrijf wordt er meer focus gelegd op zowel de verdere groei van de online activiteiten als ook op het bemiddelen en veredelen van bloembollen en knollen.

Machines & Materialen is een gezonde dienst, maar vertegenwoordigd een relatief klein percentage van de activiteiten van Hobaho. “Wij zijn van mening dat, mede door de recente ontwikkelingen in de veredeling, onze focus op de bloembollen ligt. Hobaho by Dümmen Orange innoveert door middel van technologie en veredeling en het in de markt zetten van producten die hieruit voortkomen. Machines & Materialen past hierom niet meer in onze strategie." licht Foeke Gardenier, Algemeen Directeur Hobaho, toe.

Volgens Gardenier gaat de uitfasering geleidelijk en zal de samenwerking tussen Hobaho en HB Veilen BV nauw blijven.

“Jos van Oosten en Marian van der Meer gaan met mij mee naar mijn nieuwe bedrijf. Gezamenlijk gaan wij onze expertise inzetten om HB Veilen BV te laten groeien vanuit de solide basis die gelegd is door Hobaho by Dümmen Orange.” aldus Kees Hopman. Het team van HB Veilen BV gaat werken vanuit BolleNoord in ’t Zand en vanuit het kantoor van veilen in het handelscentrum aan de Prof. van Slogterenweg in Lisse. Hopman blijft ook nog geruime tijd actief als veilingmeester van de droge bloembollenveilingen. De droge veilingen blijven onderdeel van het dienstenpakket van Hobaho, by Dümmen Orange.

 

 


31-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS