zondag 21 april 2019
FlowerTrials Top VvdM Hamifleurs

Nordian Capital helpt Codema ambities te realiseren

Nordian Capital helpt Codema ambities te realiseren

Per 1 september aanstaande participeert Nordian Capital in Codema Systems Group. De private equity-investeringsmaatschappij neemt tezamen met Gideon de Jager en Marcel Koolen de aandelen van Maarten de Jager over, die Codema de afgelopen vierentwintig jaar opzette en ontwikkelde tot waar het bedrijf nu staat.

Codema Systems Group wil de komende jaren een forse (inter-)nationale groei doormaken. Met een uitbreiding van de techniek en onderhoudsorganisatie en de intensivering van marketing en sales-inspanningen wil het bedrijf een forse klantgroei realiseren. Deze verdere professionaliseringslag zal gepaard gaan met verbeterde financiële resultaten. Het accent ligt nu op de verdere optimalisering van de zes kernactiviteiten en het nastreven van groei, zowel via directe verkopen alsmede door overnames en fusies. Om deze ambities te kunnen realiseren is een nieuwe partner gevonden in Nordian Capital.

’In eerste instantie is er gezocht naar een partij die ons kan helpen om onze groei ambitie te versnellen en in staat is om proactief ondersteuning te bieden op het gebied van fusies en overnames. Tegelijkertijd is Maarten de Jager bereid geweest zijn aandelenkapitaal af te bouwen om op die manier ruimte te geven voor verdere groei en om ontwikkelingen te kunnen realiseren. In die zin vielen alle puzzelstukjes op hun plaats”, zegt CEO Marcel Koolen.

Hij ziet in Nordian Capital de ideale partij om deze nieuwe weg in te slaan en de ambities mee waar te maken. De onafhankelijke Nederlandse investeerder is volgens Koolen namelijk gespecialiseerd in en heeft veel ervaring met het vergroten en versnellen van de mondiale groei van bedrijven.

De laatste jaren heeft Codema al een significante groei doorgemaakt, maar volgens de CEO is het nú het moment om daarin verder te versnellen.

“We willen onze positie als integrale systeemintegrator versterken en zowel nationaal als internationaal stappen zetten. Op dit moment is Codema al actief in het buitenland en we willen ons de komende jaren definitief vestigen op meerdere plekken in de wereld. De eerste stappen in deze strategie zullen we zetten door filialen te openen in Duitstalige landen alsmede het continent Noord Amerika en Azië.’’

 


30-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Schoneveld FT


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS