zondag 21 april 2019
FlowerTrials Dummen Orange Top Flower Trials

Bollensector lanceert visie Vitale Teelt 2030

Bollensector lanceert visie Vitale Teelt 2030

Woensdag 29 augustus heeft de bloembollensector de visie Vitale Teelt 2030 gelanceerd. Hiermee heeft de sector een visie in handen die koers zet naar een robuust teeltsysteem, waarmee het ook in de toekomst bestaansrecht heeft. De visie is gepresenteerd op Kasteel Keukenhof in Lisse tijdens een bijeenkomst voor circa 100 bestuurders en beleidsmakers van binnen en buiten de sector.

Een robuust teeltsysteem met de natuur als partner, dat is het uitgangspunt van de kersverse visie Vitale Teelt 2030. Het eerste exemplaar werd woensdagochtend door Jaap Bond, onder meer voorzitter van het Landelijk Milieuoverleg Bloembollen, symbolisch overhandigd aan de sector. Het gaat immers om een visie van én voor de bloembollensector. Een visie die de koers voor de komende jaren uitzet en een oplossingsrichting aandraagt voor de uitdagingen waar de sector voor staat.

Steeds hogere kwaliteitseisen, een afnemend middelenpakket, druk op de teeltgronden, klimaatverandering, schaarste aan personeel en een nijpende bodemvruchtbaarheid. Het zijn flinke knelpunten voor ondernemers in de bollensector. Vitale Teelt 2030 pakt deze uitdagingen aan door in te zetten op duurzaamheid, technologische ontwikkelingen en biodiversiteit.

De visie rust op drie pijlers: Weerbaarheid, Innovatie en Natuurlijk kapitaal. Samen vormen ze de weg naar een robuust teeltsysteem waarin kwaliteit en duurzaamheid vooropstaan. Per thema worden de actielijnen voor de komende vijf jaar uiteengezet. Het volgende station is een stevig onderzoeks- en uitvoeringsprogramma.

Met de lancering van Vitale Teelt is ook de website in de lucht. Op www.vitaleteelt.nl is meer informatie te vinden over de visie en reeds lopende projecten. Ook is de visie hier digitaal te lezen.

foto: René Faas
 


30-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Hepke - Team Westland


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS