dinsdag 26 januari 2021
2012ThursdOTF FN TOP add

Pilot plant in de klas van start

Pilot plant in de klas van start
Vijf Westlandse scholen, met in totaal negentien klassen, zijn maandag 27 augustus het nieuwe schooljaar gestart met het vergroenen van hun klassen met planten. Onderzoek toont aan dat bepaalde soorten groene planten een sterk luchtzuiverende werking hebben en bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit in de klas. Groene planten hebben een positief effect op de concentratie, leerprestaties en gezondheid van de leerlingen.  
 
Het doel van deze pilot is om ervaring op te doen met de plaatsing van planten in Westlandse scholen waardoor de lucht wordt gezuiverd. Een betere luchtkwaliteit draagt namelijk bij aan een beter leerklimaat voor kinderen. Tijdens de pilot wordt gemeten welke oplossingen het beste passen bij welke scholen, wat het effect is op de kinderen in de klassen en hoe de ouders en leerkrachten hier tegenaan kijken. Ook wordt onderzocht hoe een zo breed mogelijk draagvlak bij alle betrokken partijen kan worden gecreëerd en hoe de planten in de klas kunnen worden gefinancierd.
 
 
Het project ‘Plant in de klas’ is een initiatief van Royal FloraHolland(RFH), Rabobank Westland en gemeente Westland en de planten en systemen voor de pilot worden geleverd door Plant Totaal, Ten Brinke Interieurbeplanting BV, Zuidkoop Natural Projects, Ogreen en Cloud garden.
 
RFH, Rabobank Westland en gemeente Westland hebben de ambitie om samen met leveranciers, klaslokalen in het Westland te vergroenen omdat dit een positief effect heeft op de concentratie, leerprestaties en gezondheid van zowel leerlingen als leerkrachten. De ervaringen uit deze pilot zijn relevant voor andere scholen en gemeenten die het binnenklimaat van klaslokalen door middel van groen willen verbeteren.   
 
In totaal doen vijf scholen met negentien klassen mee aan de pilot om de luchtkwaliteit in hun lokalen te verbeteren. De deelnemende scholen zijn SBO De Diamant in Naaldwijk, Pieter van der Plas school in Wateringen, de Openbare Daltonschool in Poeldijk, de Montessorischool in Naaldwijk en RKBS De Achtsprong in De Lier.
 
 
 

29-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2102 Groen-Direkt


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS