maandag 24 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

De 5 vragen aan... Johan Kloos

De 5 vragen aan... Johan Kloos

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Johan Kloos, ik ben 30 jaar en woon in Noordwijk. Ik ben vader van een zoon en dochter (dochter afgelopen zondag geboren) en gek op sport en voetbal!

Ik werk al vanaf jonge leeftijd in de sierteelt. Ik kom uit een bloemenfamilie; opa was lijnrijder op Maastricht en mijn vader heeft een bloemen- en planten exportbedrijf op Duitsland. Van jongs af aan ben ik al erg geïnteresseerd in de sierteelt en heb diverse werkzaamheden gedaan van box werkzaamheden tot inkoop en verkoop. Momenteel ben ik nu 4 jaar werkzaam voor Parfum Flower Company in Aalsmeer als inkoop/verkoop manager. We zijn een jong bedrijf met onwijs leuke collega’s.

Parfum Flower Company is gespecialiseerd in het vermarkten van geurende rozen. Onze afzet markt is voornamelijk het wat hogere segment. Van Bruiloften tot Evenementen maar ook gewoon thuis heerlijk op de keukentafel. Wij leveren aan alle groothandels en exporteurs in Nederland die het vervolgens de wereld in sturen van Duitsland tot China. Niets is te ver!

Wat maakt deze functie zo bijzonder? 

Het unieke product. De reuk is een bijzonder zintuig, het legt herinneringen beter vast dan tast, zicht en smaak. De heerlijke geur van onze rozen in je bruidsboeket of gewoon thuis op de vaas dat is iets waarvan ik denk dat de markt er nog veel meer op zit te wachten. Maar ook de vele contacten met inkopers, verkopers en ook bloemisten en designers in binnen en buitenland. Ja ik kan wel zeggen dat mijn netwerk ontzettend groot is geworden. Zo kreeg ik deze week nog wat berichtjes van verschillende klanten, bloemisten en designers in binnen en buitenland om me te feliciteren met de geboorte van onze dochter. Ja dit doet je erg goed !

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd bezig gehouden?

Toch wel de strategische samenwerking met de DFG. We krijgen veel vragen van klanten of we zijn overgenomen. De meesten hebben het anders opgevat. Wij zijn juist de samenwerking aangegaan met het grote netwerk van DFG. Hierdoor zijn onze kansen en netwerk veel groter geworden en kunnen wij veel sneller en beter opereren vanuit Aalsmeer. Ik ben erg blij met deze samenwerking en voel me toch een beetje trots dat mijn werkzaamheden bij het ‘’grote’’ DFG niet onopgemerkt zijn gebleven en dat we de ‘’ strategische’’ samenwerking zijn aangegaan. Maar laten we voorop stellen of je nu onderdeel van DFG bent of niet bent, Elke klant is voor mij gelijk en help ik met hetzelfde enthousiasme.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen? 

We zijn als PFC zijnde het verlengstuk van de kweker, maar soms krijg ik het gevoel van klanten dat wij een handels bedrijf zijn. Dit zijn wij juist niet. Wij proberen juist de beste prijs/kwaliteits verhouding van kweker naar klant te maken. En daarbij ook de service op het allerhoogste niveau te brengen. Het meedenken met de klant en het beste product op eindbestemming te brengen. Kort gezegd blijft het toch allemaal een ‘’ gun factor’’

Wat ga je dit weekend doen?

Ik ga lekker genieten van ons gezin, het is een drukke week geweest met de geboorte van onze dochter en bezoeken van vrienden en familie. Even lekker bijkomen en alles op ze plaats laten vallen. Even genieten !

 

Bron: www.FloraNews.com
24-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS