maandag 24 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

Strategie gaat over mensen en wat jij het leukste vindt om te doen #blog

Strategie gaat over mensen en wat jij het leukste vindt om te doen #blog

Elke maand deelt Pull Position een blog over haar visie en ervaring over uiteenlopende thema’s in de marketing en tuinbouwwereld. Deze maand vertelt Frank van Mil wat het belang is van een goede strategie bij de start van een project en wat daarbij komt kijken.

Tijdens deze vakantieperiode is het mijn beurt om iets te vertellen over één de bedrijfsactiviteiten van Pull Position. Veel mensen zijn nog op vakantie, komen net terug en sommigen gaan er zelfs nog even snel tussenuit, voordat het ‘gewone leven’ weer gaat beginnen. De meesten vinden vakantie een heerlijk moment om even weg te zijn uit de dagelijkse werkzaamheden. Vakantie is om uit te rusten, om jezelf weer lekker op te laden. Anderen vinden hun werk vakantie en willen helemaal niet weg. Om te merken dat je werk als vakantie voelt, daar wil ik het vandaag over hebben in mijn blog.

Frank van Mil

 Als je wilt weten hoe jouw bedrijf op dit   moment draait, neem je contact op met je   accountant. De meeste mensen kunnen dat   tegenwoordig ook zelf en ook nog eens   realtime op hun mobiel bekijken. Maar zo   werkt het niet als je wilt weten of je het   volgend jaar of over een paar jaar nog   steeds goed doet. Waar ben je dan druk   mee? Wat is de juiste weg? Wat moet ik     doen om nog steeds succesvol te zijn? Deze   vragen hebben niet direct een pasklaar   antwoord en vind je niet in een ingebonden   rapport. Ook wij als Pull Position hebben     daar niet direct een antwoord op. Maar   samen met jou kunnen we hier wel een   toekomstscenario voor ontwikkelen. We gaan   dan met elkaar de strategie schetsen voor   jouw bedrijf.

 Mooi voorbeeld: Quick Plug
Een mooi voorbeeld is de opdracht die wij via Dümmen Orange kregen om hun pluggenleverancier in USA, Canada, Duitsland en Nederland samen onder te brengen binnen één internationaal opererende organisatie met een gezamenlijke naam. Een dergelijk traject start met de strategie. Om een breed gedragen eindresultaat te krijgen, hebben we een aantal strategische sessies in het Engels uitgevoerd met personen vanuit de vertegenwoordigende bedrijven uit de verschillende landen. Prettig om elkaar minstens één keer recht in de ogen te kunnen kijken en elkaar de hand te schudden. Helaas was dit niet voor iedereen mogelijk, maar gelukkig zijn daar de moderne hulpmiddelen. Zo hebben we via beeld en geluid toch met elkaar – live – een goede meeting kunnen houden. Dit was voor ons als Pull Position, veelal richtend op de NL veredelaar en kweker, een mooie ervaring rijker.

Vanuit de strategie hebben we de gezamenlijke kernwaarden en de product/markt combinaties gefilterd, die voor de verschillende bedrijven gedeeld kunnen worden in de nieuwe internationaal opererende organisatie. Niet een geheel makkelijk proces, omdat we te maken hebben met drie verschillende organisaties met een andere taal, cultuur, werkwijze, maar ook met personen die gewend zijn van oudsher anders te denken en te handelen.

Quick plug

Ook de naamgeving van het nieuwe samenwerkingsverband heeft tijd gekost. We waren namelijk niet alleen zoekende naar een naam die merkwaarde genereert, pakkend is, helder weergeeft wat de bedrijfsactiviteiten zijn, vrij is om te gebruiken als website, etc… Bij een nieuwe naam gaat het er vooral om dat het een goed gevoel geeft bij alle betrokkenen. Soms is het afscheid nemen van een ‘oude’ naam die men jarenlang gewend was. Uiteindelijk is dit één van de redenen geweest om de naam ‘Quick Plug’ te behouden. Kortom, een proces dat draait om mensen en daarom ook zo boeiend is. Meer weten over de werkwijze hoe we dit project hebben aangepakt? Lees de case hier op onze website.

Laat je werk als vakantie voelen
De belangrijkste aanwijzing dat strategie echt over mensen gaat, is de keuze die je hebt als ondernemer om jouw ding te doen. Doe wat je leuk vindt en wordt daar goed in. Als je doet waar jij je goed bij voelt, dan voelt elke dag als een nieuwe kans om nog beter te worden in wat je doet. Dan voelt het niet als werk maar als vakantie. Dat is toch prachtig!

Met dit voorbeeld heb ik inzicht gegeven waarom strategie altijd als eerste vraag op tafel ligt, voordat we beginnen met ons werk. Wil je eens vrijblijvend bespreken hoe dat er voor jouw bedrijf uit kan zien, nodig ik jou graag uit voor een kopje koffie. Kijk hier hoe je contact met me kan opnemen en vind daar direct ook mijn andere collega’s terug voor al jouw andere vragen over marketing in de tuinbouwsector…

Frank van Mil, strategie en organisatie bij Pull Position.
 

Bron: www.FloraNews.com
21-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS