dinsdag 23 juli 2019
TOP BLUEROOTS Top VvdM OZ Export via TFC

Piet Vijverberg brengt kleur met Colorchid

Piet Vijverberg brengt kleur met Colorchid

Het kleuren of verven van planten is allang niet meer nieuw, maar de manier waarop en de uitstraling die het geeft aan de planten wordt wel steeds verder doorontwikkeld en steeds beter afgestemd op vragen vanuit de markt.

Altijd op zoek naar innovatieve nieuwigheden, verdiepte ook Piet Vijverberg zich in de wereld van de kleur technieken. In dit geval voor de Phalaenopsis White Orchid. Belangrijk hierbij was dat de kleuring subtiel werd uitgevoerd en dat het proces niet schadelijk zou zijn voor de plant. Binnen een bevlogen team is Piet Vijverberg een ontwikkel-en testperiode gestart om tot een unieke kleurmethode te komen. Met deze methode ontstaan bijzondere kleureffecten en blijft het karakter en de kwaliteit van de plant behouden.

Na een intensieve testperiode, waarin de kwaliteit op een steeds hoger niveau gebracht werd, is de White World orchidee nu verkrijgbaar in een gekleurde variant. De noviteit is er in diverse kleuren, welke worden gebundeld binnen de collectie genaamd Colorchid.

Afgelopen voorjaar werden de eerste Colorchids al aan klanten geleverd. Er is gestart met vijf kleuren: blauw, geel, roze, groen en oranje, maar inmiddels is paars als zesde kleur toegevoegd en zijn er veel meer variaties mogelijk. Zo is er vanaf heden een tweekleurige variant en een gekleurde 4-tak beschikbaar. En indien een klant een idee of specifieke wens heeft, kan er ook een variëteit op maat worden gecreëerd.

White World is een chique, witte Phalaenopsis die exclusief door Piet Vijverberg wordt geteeld. De bloeigarantie is drie maanden, maar ze bloeit normaal gesproken wel twee keer zo lang door.  

Colorchid Purple


15-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS