maandag 16 september 2019
FN TOP logo FN TOP add

Slimme verzorging kantoorplanten met IoT-app

Slimme verzorging kantoorplanten met IoT-app

Planten op kantoor zijn gezond voor het leefmilieu en natuurlijk ontzettend gezellig, maar om ze in leven te houden heb je normaal gesproken wel groene vingers nodig. Tenzij iemand of iets je de verzorging uit handen neemt natuurlijk.

Bij Sodexo kiezen ze in dit geval voor "iets". Het bedrijf wat zich specialiseert in facilitaire diensten, heeft vanaf deze week namelijk een virtuele tuinman. In iedere plantenbak en -pot in het pand in Breukelen komt een kleine sensor. Die meet het niveau van het water en de vochtigheid van de aarde. Via een app krijg je vervolgens een melding dat de planten water nodig hebben als dat het geval is. Groene vingers zijn dus niet meer nodig. In totaal krijgen 26 hydrocultuur platen sensoren. Alle informatie van alle planten is in de app te zien.

De app is gemaakt met de Nederlandse startup Nurtio, die de technologie ontwikkelde voor kantoorpanden. In eerste instantie gaat het om een proef van vijf maanden, waarin de sensoren en de app getest worden.

De technologie is overigens niet geheel nieuw. Voor consumenten bestaan de sensoren al, maar er was volgens Sodexo en Nurtio nog geen oplossing specifiek voor kantoren.

bron: Numrush

 


14-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS