zondag 18 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Tuinpalmen tuinplanten van de maand september

Tuinpalmen tuinplanten van de maand september

Tuinpalmen zijn door Bloemenbureau Holland gekozen tot tuinplant van de maand september. Maandelijks wordt een plant met een geweldige uitstraling of bijzondere eigenschappen gekozen om extra onder de aandacht te brengen. De ene keer wordt een groene ster in het zonnetje gezet, de andere keer wordt een onontdekte schat gekozen die meer bekendheid én een plek verdient in de tuin, op het terras of op het balkon.

Tuinpalmen zijn fors van formaat, lekker groen en hebben een exotische uitstraling waarmee het zomergevoel nog even wordt verlengd: tuinpalmen geven september precies de vibe om langer van het buitenseizoen te genieten.

Voor de tuinplant van de maand is een selectie gemaakt van de Phoenix canariensis (dadelpalm), de Trachicarpus en een aantal soorten die officieel geen palmen zijn maar er wel op lijken; de Yucca en de Cordyline australis (koolpalm).

De dadelpalm is verkrijgbaar in twee soorten: de P. canariensis met stug, opgaand blad en de P. roebelenii, met wat zachter en sierlijker gebogen blad. .

De koolpalm heeft Cordyline australis als bekendste soort. De plant biedt een prachtige bladrozet en is verkrijgbaar in zowel kleine maatjes voor tussen perkplanten als grotere mate die mooi staan op het balkon en terras. Meest voorkomend zijn ‘Red Star’ (rood blad) en ‘Verde” (groen blad).
De Yucca is verkrijgbaar als winterharde Yucca flaccida, Y. gloriosa en Y. filamentosa. Alle drie hebben draaie, stugge bladrozetten waarvan de bladeren steeds anders zijn. In de zomer bloeien ze met een statige kaars. Yucca elephantipes wil vorstvrij overwinteren, het is vooral een kuipplant die ook prima als woonplant kan dienen. De Trachycarpus kenmerkt zich door zijn waaiervormige bladeren. Deze soort komt voor in flinke maten waardoor hij prima geschikt is om terrassen en oprijlanen mee aan te kleden en is zelfs bestand is tegen vorst.

De geselecteerde tuinpalmen hebben heel verschillende roots. Midden- en Zuid-Amerika vormt de habitat van de Yucca, de Cordyline groeit in Nieuw-Zeeland en Australië. De Phoenix canariensis komt – de naam zegt het al – van de Canarische eilanden en de P. roebelenii uit Laos. En als laatste de Trachycarpus komt in het wild voor in het Verre Oosten.

Meer over de tuinpalmen is terug te vinden op www.mooiwatplantendoen.nl 


13-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS