zaterdag 23 maart 2019
Topbanner Kubo Dummen Orange Top Flower Trials

Holland Dahlia Event maakt zich op voor opening

Holland Dahlia Event maakt zich op voor opening

De opening van het Holland Dahlia krijgt in de tuin van Kasteel Keukenhof een bijzondere invulling. Op 22 augustus om 16.00 uur zal daar de laatste Dahlia in een prachtig mozaïek tikken. Het enorme Dahlia-mozaïek is mogelijk gemaakt door de organisatie van het Bloemencorso Zundert.

Het is een goed Zunderts gebruik om de dahlia’s tot een mozaïek te tikken en daarmee een prachtig kunstwerk te ontwikkelen. De laatste dahlia wordt door Jos Jochems (voorzitter Stichting Bloemencorso Zundert) in het mozaïek getikt. Het kunstwerk bevindt zich gedurende het Holland Dahlia Event in de siertuin van Kasteel Keukenhof, waar op dat moment meer dan 180 dahliasoorten in bloei staan. Het mozaïek is 3 bij 3 meter en maar liefst 4 meter hoog. De dagen voorafgaand aan het Dahlia Event wordt daar door vele vrijwillige handen de dahlia in het kunstwerk getikt.Maar liefst 11 showtuinen in bloei
Daar waar Kasteel Keukenhof zich hoofdzakelijk richt op de consument en particuliere bezoeker, zijn er maar liefst 10 showtuinen in bloei voor vakgenoten uit de hele wereld. Honderden soorten Dahlia’s zijn te bekijken, waarbij vorm, bladstructuur, hoogte en nog veel meer te vergelijken is met elkaar. Voor vele bezoekers de gelegenheid om het nieuwe assortiment samen te stellen.

Kijk op de website www.HollandDahliaEvent.com voor de locaties van de verschillende showtuinen.

 


10-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS