maandag 16 september 2019
FN TOP logo FN TOP add

5 meestgestelde vragen over productfoto’s

5 meestgestelde vragen over productfoto’s

Betrouwbare productfoto’s zijn vandaag de dag cruciaal voor succesvolle verkoop van uw bloemen. Daarom scherpte Royal FloraHolland de voorschriften waaraan uw foto’s moeten voldoen aan. Wat zijn de 5 meestgestelde vragen én antwoorden over de voorschriften? We zetten ze voor u op een rij.

1. Waarom zijn er aangescherpte fotovoorschriften voor bloemen?
Kopers willen ontvangen wat ze bestellen. Met andere woorden: ze willen krijgen wat ze in de aanvoerinformatie lezen én wat ze op de productfoto's zien. Op dit moment geven kopers aan dat productfoto's nog te vaak afwijken ten opzichte van de gekochte partij. Bovendien voldoen veel productfoto's nog niet aan de minimale ondergrens. Hierdoor moeten kopers vaak opnieuw foto's maken om de kwaliteit en uniformiteit in hun webshops te waarborgen. Daarom scherpten we de fotovoorschriften aan. Op die manier verbeteren we de presentatie van onze marktplaats en voorkomen we dubbel werk in de keten.

2. Wanneer gaan de aangescherpte fotovoorschriften in?
De aangescherpte fotovoorschriften gelden sinds 1 juni 2018. Het begeleidingsteam van Royal FloraHolland controleert sindsdien productfoto's en geeft aanvoerders indien nodig feedback op en advies over de kwaliteit van de aangeleverde foto's. Ook gaan medewerkers van het begeleidingsteam bij aanvoerders langs op de tuin als ze hulp nodig hebben. Bovendien werkt het team samen met leveranciers die het maken van goede productfoto's kunnen vergemakkelijken.

3. Tot wanneer heb ik de tijd om mijn productfoto's aan te passen?
Productfoto's moeten elke dag overeenkomen met de geleverde partij. Wijken de productfoto's af? Dan kunnen we de producten achteraan veilen met keurcode 976. Deze keurcode staat voor 'wijkt af van foto'. In de praktijk blijk dat 80% van de aanvoerders voldoet of snel kan voldoen aan de aangescherpte fotovoorschriften. De overige 20% heeft nog tijd nodig om aan de aangescherpte voorschriften te kunnen voldoen. Daar heeft FloraHolland begrip voor en bied haar hulp aan.

Twee weken nadat er contact is geweest, verwacht de veiling dat aan de fotovoorschriften wordt voldaan. Als dit niet het geval is, worden de producten met keurcode 980 geveild. Deze keurcode staat voor 'foto's niet volgens voorschrift'. De partij blijft in het blok staan en houdt kwaliteitsklasse A1. Dit kost € 10,90.

4. Wat moet ik doen als klanten mijn foto's wel mooi vinden, maar ze niet voldoen aan de voorschriften?
Sommige aanvoerders maken mooie representatieve productfoto's. Die gebruiken ze zowel voor het veilen als voor marketingdoeleinden. De productfoto's wijken alleen af van de voorschriften Hierdoor vormen ze geen eenheid en is er een verschil in uniformiteit. Ook raken de producten op de foto's steeds meer op de achtergrond. Kopers ervaren dit als onprettig en vragen om uniformiteit. Ze willen graag continu dezelfde foto's zien als ze inkopen én later de productfoto's kunnen gebruiken voor hun webshop.

5. Gelden de aangescherpte voorschriften ook voor planten?

Sinds september 2017 zijn er aangescherpte fotovoorschriften voor planten. De resultaten van de aangescherpte voorschriften zijn zeer goed. De productfoto's verbeterde in korte tijd sterk. Op de klok is een duidelijk verschil te zien ten opzichte van 2016 en kopers zijn enthousiast.

Bekijk hier de aangescherpte fotovoorschriften voor planten

bron: Royal FloraHolland
 


09-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS