vrijdag 22 maart 2019
Dummen Orange Top Flower Trials Topbanner Kubo

Erica Terpstra opent Flower Parade Rijnsburg

Erica Terpstra opent Flower Parade Rijnsburg

Zwemster was ze. Ze won op de Olympische Spelen van Tokyo medailles. Daarna was ze onder meer kamerlid, staatssecretaris, voorzitter van de sportkoepel NOC/NSF en nu nog steeds tv-maakster.
Maar Erica Terpstra maakt in haar drukke agenda graag tijd vrij om op vrijdag 10 augustus de Flower Parade Rijnsburg officieel te openen. Een logische keus, want ze is gek op bloemen en vertelt er enthousiast over.

"Nee, toen ik in 1964 in Tokyo zilver won als zwemster, kreeg ik geen boeket. Dat was toen nog niet zo. Eigenlijk wel jammer, want ik was en ik ben gek op bloemen. Gerbera's zijn mijn lievelingsbloemen. Waarom weet ik niet. Misschien wel omdat ze zo vrolijk en kleurig zijn.

Er is ooit een tulp naar mij genoemd, Erica's Choice, een grote oranje tulp, die helaas niet meer bestaat. Er is ook een Hemerocallis (daglelie) 'Erica Terpstra', gewonnen door Irma Hendriks uit Dongen. Dus ik heb niet alleen wat met bloemen, bloemen hebben ook wat met mij.

Voor mij hoort de kleur oranje erg bij bloemen. Als ik een boeket of een bloemstuk koop, dan moeten er oranje bloemen in zitten. Ik heb een beetje een oranje hart, vandaar. Bloemwerk mag bij mij best groot en uitbundig zijn, al is klein en fijn ook mooi. Bij mij in huis staan vazen in alle maten en soorten. Vroeger kreeg ik in mijn verschillende functies vaak boeketten. Maar ik heb ze ook altijd zelf gekocht. En ik vind het ook heel leuk om zelf arrangementen en boeketten te maken. Niet zo mooi als de mensen, die corsowagens opmaken natuurlijk, maar ik heb er wel veel plezier in."

"Bloemen en planten zijn ook een stukje nationale trots, iets waar we als Nederlanders trots op mogen zijn. Neem bijvoorbeeld de prachtige bloemversiering van de Ridderzaal als Koning Willem Alexander daar de troonrede uitspreekt. Of de bloemversiering op het Sint Pietersplein in Rome. Bloemen zijn emotie. Het is prachtig om te zien hoe een groep mensen al vele jaren die emotie tijdens zo'n gebeurtenis op zo veel mensen weet over te dragen. Met het geweldigste bloemwerk dat je bedenken kunt. Ik heb daar altijd heel veel respect voor. Bloemen horen echt bij de nationale trots. Juist daarom verheug ik me zo op de Flower Parade Rijnsburg."

foto: PR 

 


09-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS