zaterdag 23 maart 2019
Dummen Orange Top Flower Trials Topbanner Kubo

Abonnementsservice voor kruidenplanten

Abonnementsservice voor kruidenplanten

Neem drie ondernemers uit Amsterdam, een flinke dosis plantenkennis, een mooi seed-investering en oh ja...voeg wat kruiden toe. Et volia; een heuse Amsterdamse abonnementsservice voor kruidenplanten. Handig voor hotels en restaurants, dachten de drie ondernemers uit Amsterdam. Met start-up Hrbs leveren zij inmiddels aan grote klanten, zoals De Bijenkorf en PWC.

Hrbs is een abonnementsservice voor verse kruiden. Het Amsterdamse bedrijf levert kruidentrays, kruidendaktuinen en zelfs kruidenmeubilair. Klanten, veelal restaurants en hotels, ontvangen iedere 2 weken verse kruidenplanten, die direct te gebruiken zijn.

De drie oprichters, Tessa Duste (29), Philip van Traa (44) en Nina Sickenga (32) geven leiding aan de startup en er zijn inmiddels veertien mensen (10 fte) actief voor Hrbs.

Wie zitten hierop te wachten?
Hrbs richt zich tot nu toe puur op de B2B-markt en heeft momenteel zo’n veertig klanten. Zoals gezegd, vormen hotels en restaurants met hun grote keukens de grootste groep afnemers. Duste legt uit dat haar salesafdeling zich tegenwoordig sterk richt op middelgrote kantoren met minimaal twintig werknemers. “4 uur Cup-a-Soup moet dan 4 uur verse muntthee worden, dat is ons doel.”

Duste hoopt eind volgend jaar ook de B2C-markt van foodies en levensgenieters aan te kunnen boren. In plaats van een tweeweekse levering zouden particulieren een maandelijkse levering kunnen krijgen. 

Hrbs produceert de bakken zelf. De kruiden halen ze van kwekers. Momenteel werken ze met een kweker uit het midden van het land en een uit het noorden. Omdat ze vanuit milieu-overwegingen hechten aan lokale productie, willen de ondernemers met meer kwekerijen in het land samenwerken. 

De kruiden worden vervolgens in dozen naar de klant toegestuurd. Zij betalen een vast periodiek bedrag per kruidentray. Ze betalen ook eenmalig voor een hardware-oplossingen, om de groei van planten te versnellen.

Hrbs kreeg eind maart een seed-investering van 500 duizend euro van Belgische angel investors, met als voorwaarde dat het bedrijf ook inzet op de Belgische markt. In deze markt is Hrbs sinds kort operationeel. Met het groeigeld bekostigen Duste en haar compagnons onder meer de uitbouw van het team en de ontwikkeling van het product.

De startup zegt momenteel geen geld nodig te hebben. Er komt genoeg kapitaal binnen van designtak Moss, waardoor moederbedrijf Hrbs winstgevend is. Dit jaar verwacht Duste 1 miljoen euro aan omzet te maken. Wel plant Hrbs veel investeringen in zijn voorlopig nog verliesmakende kruidentak. Er moet een B2C-lancering komen en in de toekomst een eigen kwekerij. Om dat voor elkaar te krijgen, heeft het bedrijf op termijn wel nieuw groeigeld nodig.

bron: Sprout - foto's: Hrbs

 


09-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS