vrijdag 22 maart 2019
Topbanner Kubo Dummen Orange Top Flower Trials

Na wodka nu ook likeur en gin van tulpen

Na wodka nu ook likeur en gin van tulpen

Naast wodka van tulpen, is er nu ook een likeur gemaakt van tulpen en dit jaar komt er volgens initiatiefneemster Merel Ligtelijn ook nog gin gemaakt van tulpen.

De tulpen die voor de likeur gebruikt zijn, stonden op een talud langs de A10 in Amsterdam. Ligtelijn erfde in 2014 het archief van distilleerderij Van Zuylekom, Levert & Co. Die distilleerderij ging in 1982 failliet. Ze kwam in gesprek met een gebiedsregisseur van de Zuidas in Amsterdam die niet goed wist wat hij aan moest met een stuk braakliggend terrein aan de A10. 

Dat werd dus een veld rode tulpen. De tulpen voor de likeur werden in 2016 al geplant en in 2017 geoogst. De 6000 tulpen werden vervolgens verwerkt tot twee verschillende batches tulpenlikeur. De ene likeur werd wat zoet en de andere kreeg een meer citrusachtige smaak.

De flesjes likeur bevatten 100 milliliter likeur en daarin zijn 33 tulpenbollen verwerkt. Een fles kost 37,50 euro. Er is een oplage van de likeur beschikbaar van 1860 flessen. De likeur bevat 20% alcohol. 

bron: het Parool - foto's: Distilleerderij Van Zuylekom, Levert & Co


09-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Bart


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS