zondag 18 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Phalaenopsis woonplant van de maand september

Phalaenopsis woonplant van de maand september

De Phalaenopsis of ook wel bekend als vlinderorchidee is gekozen tot woonplant van de maand september. De sierlijke orchidee is een bekende in veel huiskamers en heeft sprekende bloemen die doen denken aan een vlinder.

De elegante phalaenopsis is er in heel veel soorten en maten, met kleine en grote bloemen, in effen kleuren of met een bijzonder patroon, eentakkers, tweetakkers of zelfs mooie zware drietakkers. En wat te denken van geverfde of tegenwoordig zelfs hangende planten. Wat ze in elk geval allemaal gemeen hebben, is een exotische uitstraling, lange bloei en een onderhoudsvriendelijk karakter.

Daarnaast is de orchidee veilig voor huisdieren én past de plant in de groeiende belangstelling voor groener leven. Omdat Phalaenopsis harde bladeren en stevige bloemen heeft, is hij niet aantrekkelijk voor insecten en kan worden geteeld met minimale bestrijdingsmiddelen. Dit maakt het een van de 'schoonst' gekweekte woonplanten. Bovendien bloeit de orchidee zeker acht weken (en vaak nog veel langer) en volgt na terugknippen een herbloei: ook die tweede ronde maakt Phalaenopsis duurzaam.

Herkomst
In de warmere streken, meestal in het tropisch regenwoud, groeit vlinderorchidee vaak als epifyt op bomen, takken en twijgen met de wortels in de lucht. Epifyten zijn planten die ergens opgroeien zonder hieraan voedsel te onttrekken. Voor de verzorging betekent dit dat ze weinig water nodig hebben en op speciale voedingsbodems geteeld worden, wat vaak al aan de doorschijnende pot te zien is. De luchtwortels groeien naar het licht, een transparante pot houdt ze enigszins in het gareel.

Op de website van Bloemenbureau Holland zijn nog veel meer wetenswaardigheden te vinden over de phalaenopsis, die goed te gebruiken zijn voor allerlei uitingen richting de consument. Ook zijn hier beelden en posters te downloaden. Mooi om in te haken op de #woonplantvandemaand op bijvoorbeeld social media of om te gebruiken in nieuwsbrieven of bij presentaties op de winkelvloer.


07-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS