vrijdag 22 maart 2019
Dummen Orange Top Flower Trials Topbanner Kubo

Bezoekersrecord Varend Corso

Bezoekersrecord Varend Corso

Het zonnige Varend Corso heeft afgelopen weekend volgens de organisatie een recordaantal toeschouwers getrokken. Naar schatting stonden afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag in totaal zeker 550.000 mensen langs de route van de 21e editie van het botenspektakel met als thema "Helemaal Hollands".

"Het was verreweg de drukste editie. De afgelopen jaren waren er zo'n 500.000 mensen, maar daar zijn we nu zeker overheen gegaan", aldus de organisatie tegen Omroep West. Aanvankelijk was er vanwege de hitte gevreesd voor minder toeschouwers, maar omdat de temperaturen zaterdag en zondag waren gedaald, waren de omstandigheden ideaal.

Publieksprijs
De publieksprijs is dit jaar gegaan naar de boot van Hoek van Holland (Familie Flodder), die ook de prijs voor beste niet-commerciële boot won.

Naast de publieksprijs zijn er nog veel meer prijzen toegekend; De gemeente Delft mag zich winnaar noemen bij de commerciële boten met 'De Gouden Eeuw' (boot 13). Als ‘beste zeilende Westlander’ werd de inzending van Royal FloraHolland aangewezen (boot 22). In de categorie jeugdboten won de 'Hollands Next...'-boot (nr. 23) van Chimène de Mooy. De boot 'Hollands Carnaval Festival'van de Boerinnetjes al verkozen tot de beste bij het kindercorso.

De bindersprijs is naar de boot Tulpenwereld van De Bruin fietsen en bakkerij Vreugdenhil gegaan en de originaliteitsprijs is gewonnen door Wim Zwinkels met Een ander Westlands kissie. En de figuratieprijs gaat naar de jeugdboot 50 tinten Amsterdam, met als thema de Wallen.

Het corso is in 2019 op 2, 3 en 4 augustus te zien in de wateren van het Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delf en Vlaardingen.

foto: Arnaud Roelofsz

 

 

 

Bron: www.FloraNews.com
06-08-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS