maandag 24 juni 2019
FN TOP add Bakker.com via TFC

De 5 vragen aan... Rene Vissers

De 5 vragen aan... Rene Vissers

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is René Vissers en ik ben dit voorjaar als financieel directeur aan de slag gegaan bij Maarel Orchids.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?
Het betrokken zijn binnen deze onderneming vanaf het formuleren van de strategie tot en met implementatie van verbeteringsvoorstellen en het aansturen van de diverse afdelingen binnen het bedrijf. Het is een brede functie met bijpassende verantwoordelijkheid en vrijheid om te ondernemen. Met de Phalaenopsis hebben we een pracht product, maar momenteel bevinden wij ons in een roerige periode vanwege een bijzonder slechte markt. Ondanks deze marktsituatie willen wij als bedrijf wel stappen de goede richting nemen, om in de toekomst een positieve en vooruitstrevende rol te blijven spelen.

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd bezig gehouden?
De uitspraken van onze minister van Buitenlandse Zaken afgelopen week kan ik niet plaatsen. Wij zijn als land en natie pas goed op weg als wij alle ingezetene, ongeacht geslacht, ras of geloof een veilige plek kunnen bieden en daar hoort zeker niet bij om bepaalde groep daarboven of erbuiten te plaatsen, dat heeft in de geschiedenis iedere keer voor ellende gezorgd en dat moeten wij juist in de toekomst voorkomen. Een mooie taak aan het kabinet om een duidelijk signaal af te geven en niet mee te gaan in gedane uitspraken.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?
Wij hebben als Phalaenopsis kwekers een gezamenlijk probleem aangezien we op dit moment niet de kostprijs voor ons mooie product uit de markt kunnen halen. Volgens mij moeten wij dit ook als kwekers gezamenlijk op gaan lossen, niet tegen elkaar maar juist met elkaar. Samen kunnen we namelijk veel meer dan alleen. Een gezamenlijke aanpak van de afzet moet leiden tot een betere regie, maar vooral tot vermindering van de kapitaalvernietiging die op dit moment gaande is.

Wat ga je dit weekend doen?
Voor het eerst in lange tijd heb ik geen afspraken staan en gezien het weer wordt het vooral een kwestie van buiten zijn, op de golfbaan, in de tuin, het strand en een terras.
 

Bron: www.FloraNews.com
27-07-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

10


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS