maandag 24 juni 2019
Bakker.com via TFC FN TOP add

Welk doel heeft jouw bedrijf? #blog

Welk doel heeft jouw bedrijf? #blog

Dat is toch maar een ding eigenlijk en dat is het maken van winst. Tenminste dat is iets wat ik vroeger op school heb geleerd. Elk commercieel bedrijf heeft als doel winst maken. Maar zitten jouw klanten daar op te wachten? Vinden ze het boeiend om te weten? Kopen ze daarom bij jou? Ik denk het niet. Natuurlijk vinden ze het goed dat je winst maakt, het is een stukje waarborg voor continuïteit, maar geen USP.
Een ander doel is vele malen belangrijker. Welke doel streef je als bedrijf na, waar sta je werkelijk voor. En misschien nog wel belangrijker communiceer je daar wel over. Een stukje uitleg over de zgn. purpose marketing.

Wat is het?
Purpose marketing is eigenlijk de vraag beantwoorden waarom doe ik de dingen die ik doe. Waarvoor kom jij als directeur van een bedrijf, of als manager of als verkoper elke ochtend uit je bed. Welk ideaal streef je na.
Om maar direct een zeer bekend voorbeeld te pakken, duurzaamheid. Vele bedrijven vertellen dat ze met het begrip duurzaamheid bezig zijn. Maar ben je het ook werkelijk. Vind je het nou werkelijk zo belangrijk dat je het wel wil uitschreeuwen en er binnen je bedrijfsbeleid ook werkelijk naar streeft. Of is het een kreet geworden die je klant graag wil horen?

Een stukje betekeniseconomie wordt het ook wel genoemd. Welke betekenis heeft jouw bedrijf voor je klanten? Een mooi voorbeeld dat hier wordt aangehaald is het bedrijf P&G. De marketing directeur van het bedrijf zei eerder dat zij graag het bedrijf wil zijn dat de moeders van deze wereld wil helpen. De gevolgen hiervan was een duidelijke stijging in de verkoop. En kijk maar eens naar de communicatie van P&G ze laten het ook zien. Kijk maar eens naar dit voorbeeld.

Het gaat veelal wel over een sociaal doel of een maatschappelijk belang. Dat moet duidelijk naar voren komen in de communicatie. Het moet echt binnen je bedrijf leven. Men zegt wel eens, het moet in je DNA van je bedrijf zitten. In alles, in je bedrijfsvoering, in je personeel en in je totale uitstraling. Een mismatch hierin kan serieuze gevolgen hebben.

Schreeuw het uit!!
We hebben een ‘purpose’ gevonden. Daar willen we als bedrijf echt voor staan en het voldoet aan een sociaal en/of maatschappelijk doel. En dan…….
Neem het in alles mee en begin er ook echt over de communiceren. Niet een leuk marketing verhaaltje en het veel mooier maken dan dat het werkelijk is maar doe het ook echt. Laat het werkelijk zien en vertel het met passie. Maak er meer een persoonlijk verhaal van.

Iedere moeder kan zich herkennen in die commercials van P&G. Het is geen aanprijzen van een product het is een emotie creëren. Een emotie die moeders heel goed herkennen en voelen. Hoe zit dat eigenlijk met jullie emotie naar klanten toe. Voelen zij zich echt betrokken bij jullie stukje of geheel aan de purpose marketing? Als het een half leeg verhaal is zal je merken dat het niet werkt en er ook niets mee gebeurt.
Pas je het volledig toe in alles en alle communicatie dan gaat het echt leven en spelen en hebben klanten interesse in je verhaal.

Heb je er nog nooit over nagedacht wat nou je doel is als ondernemer dan wordt het toch een tijd om daar over na te denken, of niet. Zoals ik al zei, doe het goed of doe het niet. Bedenk nou niet zo maar even iets en ga er voor. Een sociaal en/of maatschappelijk doel stellen is meer dan een donatie aan goed doel. Het zit veel dieper en raakt ook veel meer mensen/klanten. Je straalt het in en met alles uit. Je communiceert er over vol passie en emotie en dan….. dan pas gaat het werken. Want een goede purpose marketing werkt echt voor je bedrijf.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business 

Bron: www.bossocialbusiness.nl
19-07-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Anthura - VONQ

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS