dinsdag 20 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

Uber voor transportsector, maar dan anders

Uber voor transportsector, maar dan anders

Vrachtwagens die vaak leeg of halfleeg weer terug naar huis gaan, nadat ze ergens gelost hebben. Zonde, vind de bedenker en mede-oprichter van Quicargo, Avishai Trabelsi. De Amsterdamse startup koppelt deze lege laadruimte aan bedrijven die hun goederen willen vervoeren. Een soort van Über dus, maar dan voor transport. Goed voor het milieu en een wapen tegen files.

Het verschil met Über is volgens de start-up echter dat er geen gebruik gemaakt wordt van een extern platform. De technologie wordt in plaats daarvan in bestaande systemen en workflows ingebouwd. Hierdoor kan er binnen 24 uur verbinding kan zijn met nieuwe transportleveranciers.

Avishai Trabelsi verliet zijn vaderland Israël en het familiebedrijf om in Nederland een heel nieuw bedrijf op te richten, een internetplatform om te voorkomen dat vrachtwagens leeg of halfleeg de weg op moeten. In korte tijd haalt Quicargo al een omzet van twee miljoen.

Samen met een partner is Trabelsi oprichter van Quicargo, een internetplatform waarop bedrijven die iets te vervoeren hebben contact kunnen leggen met transportbedrijven die nog ruimte in hun vrachtwagens hebben. Inmiddels hebben zich al 1200 vracht-aanbieders en 250 transportbedrijven aangemeld. Bij de start-up werken nu veertien mensen. Dit jaar rekent Trabelsi op een omzet van twee miljoen euro. Winst maakt het bedrijf nog niet, want alles wat binnenkomt wordt direct weer geïnvesteerd.

Trabelsi is niet de enige die er vertrouwen in heeft. Sinds de oprichting van het bedrijf hebben investeerders 1,3 miljoen euro in Quicargo geïnvesteerd. De meeste geldschieters komen uit de wereld van de logistiek of de it. Voorlopig is er genoeg geld om verder te groeien. Quicargo heeft geen wilde plannen om bijvoorbeeld snel in Amerika door te stoten. Wel is hij inmiddels in België en het Ruhrgebied actief. Daar komt nu 20% van de omzet vandaan. Tranelsi volgt zijn klanten en zij introduceren de start-up weer bij anderen. Trabelsi en zijn partner hebben samen nog steeds de meerderheid van de aandelen.

bron: RTL Z - foto: Baaz.nl 

 


17-07-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS