vrijdag 22 februari 2019
Floranews TOP Topbanner Kubo

Wegenwacht reikt op vrijdag de 13e gelukschrysanten uit aan pechvogels

Wegenwacht reikt op vrijdag de 13e gelukschrysanten uit aan pechvogels

Vandaag, 13 juli, start de vakantieperiode van midden-Nederland. Het is echter ook vrijdag de dertiende; volgens velen een echte ongeluksdag. De wegenwachten in de regio Utrecht zijn daarom niet alleen uitgerust met technische hulpmiddelen. Ze hebben tevens zomerse chrysanten aan boord die, als tegenhanger voor de autopech, uitgereikt worden aan automobilisten. In totaal worden 100 pechvogels op vrijdag de 13e verrast met een kleurrijk chrysantenboeket. De bloemenactie voor pechvogels in de regio Utrecht, is een initiatief van de Nederlandse chrysantenkwekers en -veredelaars.

Wegenwacht gelukschysantenPechvogel Loretta (28) uit Eemnes krijgt donderdag het eerste chrysantenboeket van ANWB wegenwacht Jennifer.

Speciaal voor vrijdag de dertiende zijn boeketten samengesteld met kleurrijke geluksbodes: zomerse chrysanten. De van oorsprong Aziatische bloem staat symbool voor voorspoed en gezondheid. In Japan is de chrysant de nationale bloem en wordt jaarlijks geëerd tijdens het ‘Festival van Geluk’. Om het geluksgevoel over te brengen, is gekozen voor een mix van verschillende soorten chrysanten in zomerse kleuren. Van groot tot klein en van knalgeel tot felroze. Het vrolijke gevoel wordt extra versterkt door de diverse bloemvormen en een speelse bloemschikking.

 


13-07-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS