vrijdag 22 februari 2019
Topbanner Kubo Floranews TOP

Vakantiekrachten vloggen vanuit de kas

Vakantiekrachten vloggen vanuit de kas

Deze zomer vloggen zes vakantiekrachten over hun belevenissen in de kas. LTO Glaskracht Nederland begeleidt de jonge vloggers, en wil zo meer jongeren verleiden om te gaan werken in de glastuinbouw. Tijdens de zomervakantie verschijnt elke week een vlog, waarin de jongeren vertellen wat ze mooi vinden aan hun werk. Iedere week post een vakantiekracht uit een andere kas een #vloguitdekas via het YouTube-kanaal van LTO Glaskracht. Rebecca is werkzaam bij Lionplant in Honselersdijk en trapt donderdag 19 juli af de eerste vlog uit de kas.

De vakantiekrachten gaan ook op zoek naar de rol die bijvoorbeeld technologie en duurzaamheid spelen in de kas, vertellen ze waar de geoogste producten naar toe gaan en gaan in op de loopbaankansen die de glastuinbouw biedt voor hun toekomst.

UserFiles/vlog uit de kas.jpg

Met dit inititatief wil LTO Glaskracht jongeren duidelijk maken wat er zo leuk en leerzaam is aan het (vakantie)werk in de kas en hen enhousiast maken voor werken in de kas. Misschien eerst voor een vakantiebaan en later voor een carrière in de sector.

"Want dat is dringend nodig", stelt Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Glaskracht Nederland. "We signaleren op dit moment op alle functieniveaus een krapte op de glastuinbouwbedrijven. Ondernemers in de glastuinbouw mogen zich nog veel meer presenteren aan de buitenwereld. De beste ambassadeurs hiervoor zijn hun eigen medewerkers. Zij kunnen vanuit passie mensen overtuigen dat er voor iedereen een mooie toekomst in en om de kas is".

De vlogs worden geplaatst op het You-tubekanaal van LTO Glaskracht en op www.vloguitdekas.nl

 

 


13-07-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS