vrijdag 22 februari 2019
Floranews TOP Topbanner Kubo

Scindapsus woonplant van de maand augustus

Scindapsus woonplant van de maand augustus

Scindapsus is door Bloemenbureau Holland gekozen tot Woonplant van de maand augustus 2018. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel de potentie heeft.

Multitasker Scindapsus maakt niet alleen het huis mooier met prachtig getekende groene bladeren, maar helpt meteen de lucht binnen wat schonen te maken. Deze woonplant is makkelijk in de omgang en valt op door zijn prachtige hartvormige satijnachtige bladeren. Ze zijn schitterend getekend met zilveren, lichtgroene, gele of witachtige vlekken of een gevlamd patroon. De Scindapsus kan, mits goed verzorgd, heel oud worden en toch mooi blijven.

Jungalow Scindapsus hoort bij de Araceaefamilie en groeit in Zuidoost-Azië, Indonesië en op de Salomonseilanden: de tropen bij je thuis, dus.

Volgens de NASA Clean Air studie is Scindapsus een van de planten die de luchtkwaliteit in huis helpt te verbeteren. Dat doet hij door middel van heel kleine huidmondjes op de bladeren. Die nemen koolstofdioxide op uit de lucht, zetten die om in energie om van te groeien en blazen weer zuurstof uit. Ook ademen de huidmondjes een beetje vocht uit, zodat de plant helpt te voorkomen dat de lucht in huis te droog wordt.

In tropische regenwouden klimt Scindapsus bij voorkeur tegen bomen op, om dan van stengels te gaan hangen. Scindapsus staat bekend als geluksplant die zijn eigenaar geld en fortuin helpt te krijgen.

bron: mooiwatplantendoen.nl 


12-07-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Dames


Overig nieuws



2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS