woensdag 14 november 2018
Topbanner RVZ

Duivenvoorde Bloemen in Deventer beloond met certificaat Duurzame Bloemist

Duivenvoorde Bloemen in Deventer beloond met certificaat Duurzame Bloemist

Duivenvoorde Bloemen in Deventer draagt voortaan de officiële stempel gecertificeerd duurzame bloemist. Een merendeels verantwoord assortiment van bloemen en planten in combinatie met een milieuvriendelijke bedrijfsvoering was ruimschoots voldoende om de erkende certificering van de Barometer Duurzame Bloemist te verkrijgen. Het is op het tweede bedrijf in de directe regio met een duurzaam predicaat.

Krap een jaar na de aanmelding treedt de allround bloemenzaak toe tot het collectief van duurzame bloemisterijen met de waardering brons. Het bedrijf 'verduurzaamde' het assortiment de voorbije maanden door aanzienlijk meer producten met verantwoorde keurmerken zoals Milieukeur, MPS-A, Fair Trade/Max Havelaar en EKO/Biologisch in te kopen. Daarnaast besteedt de zaak ook meer aandacht aan onder meer afvalscheiding, elektriciteitsverbruik, hygiëne en verpakkingen.

De groeiende vraag naar duurzame producten vormde de directe aanleiding om het certificeringstraject aan te vangen. “We speelden dan ook al langer met het idee om ons te certificeren, maar wisten niet exact hoe we dit aan konden pakken. Toen FloraNL ons de kans bood om onze zaak te verduurzamen met duidelijke instructies hebben we dan ook niet getwijfeld”, aldus Simone Benneker die de zaak sinds 1999 samen met haar man Patrick runt.

Met de huidige status is het traject voor de leverancier van onder meer bruids-, bedrijfs- en rouwboeketten allerminst ten einde. De volgend stap is het bestaande inkoopkanaal nog verder te verduurzamen om zo op termijn een zilveren dan wel gouden certificering in de wacht te slepen. Het bronzen certificaat hangt al op een prominente plek in de zaak, laat de trotse bedrijfsleidster weten. “We staan ergens voor en dat willen we ook actief uitdragen.”

Bezoekadres:
Duivenvoorde Bloemen
Diepenveenseweg 33
7413 AK Deventer
www.duivenvoordebloemen.nl
 


11-07-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS