vrijdag 22 februari 2019
Floranews TOP Topbanner Kubo

Flevoplant Ens wint kort geding

Flevoplant Ens wint kort geding

Het door S&A aangespannen kort geding tegen Flevoplant is in het voordeel van Flevoplant beslist. Via dit kort geding wilde S&A de levering van 2,7 miljoen plantjes afdwingen met betaling achteraf, terwijl Flevoplant het hele bedrag van te voren verwacht. S&A verloor het kort geding en dus gelden in principe nu de voorwaarden zoals Flevoplant die heeft opgesteld.

De 2,7 miljoen aardbeienplanten zijn bedoeld om door S&A opgekweekt te worden tot volwassen planten, waar vervolgens 4 miljoen kilo aardbeien van af moeten komen voor verkoop aan Tesco en Mark & Spencers. Die afspraken had S&A al gemaakt. S&A had 25 procent van het aankoopbedrag van te voren betaald en wilde 80 procent na levering betalen. Flevoplant wilde het hele bedrag van te voren ontvangen.

Na de uitspraak van de rechtbank in Lelystad is er nu haast bij een vervolg en een eventuele regeling tussen S&A en Flevoplant. Deze maand al worden de moederplanten bij Flevoplant gestekt. Volgens de van Flevoplant is nu aan S&A ligt wat er gebeurt met de plantjes en of ze aan S&A of aan een andere gegadigde worden verkocht.

 


10-07-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS