zaterdag 23 februari 2019
Topbanner Kubo Floranews TOP

HortiCity wint met educatief concept HortiHeroes Academy Class 2018

HortiCity wint met educatief concept HortiHeroes Academy Class 2018

HortiCity is het winnende initiatief van de HortiHeroes Academy Class 2018. Dat werd afgelopen donderdag tijdens het HeroFestival in de Priva Campus in De Lier bekendgemaakt. Vijf start-ups vanuit het HortiHeroes-opleidingsprogramma, kregen de mogelijkheid om hun in drie maanden opgezette start-ups te pitchen.

HortiCity werd door de vakjury, bestaande uit Michael van Lier, Annemieke Roobeek, Thierry Bouffioux, Woody Maijers en Eduard ter Laak, uitgeroepen tot winnaar. Artie Dewnarain, Maartje Verdult en Steven Timmers ontvingen een cheque van €25.000 als investering om het innovatieve plan te kickstarten. Het educatieve concept HortiCity is bedoeld om kinderen van jongs af aan bewust te maken van zowel goede voeding als onze voedingsbronnen. Het team bedacht een plan om kassen met de nieuwste technologieën bij kinderdagverblijven te plaatsen, zodat zij zelf groente en fruit kunnen telen. HortiCity wil in de toekomst uitbreiden naar scholen, openbare gebouwen, bedrijven en woningen. Hiermee faciliteren zij de mogelijkheid voor iedereen om te genieten van vers, gezond en duurzaam voedsel.

Van links naar rechts: Artie Dewnarain, Maartje Verdult en Steven Timmers. Foto: Maria van der Valk.

Alle participerende talenten van de HortiHeroes Academy worden in de komende negen maanden actief door HortiHeroes begeleid om de opgedane kennis op het gebied van innovatie toe te passen op de onderneming waar zij voor werken.

Het HortiHerofestival bestond uit een uiteenlopend programma, waaronder presentaties van bekende ecosysteempartners als Climate KIC, YES!Delft en Robovalley, een Innovator Space waar start-ups zichzelf presenteerden en keynotes van onder andere Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager) en Paul Rulkens (TEDx). De middag werd afgesloten met de pitches van de talenten uit HortiHeroes Academy.

HortiHeroes heeft als doel om de food- & flowerindustrie te verbinden met startups, bedrijven, studenten en young professionals uit verschillende sectoren. Bestaande bedrijven komen samen en maken kennis met nieuwe businessmodellen terwijl interne talenten middels trainingen opgeleid worden op het gebied van ondernemerschap en het aantrekken van nieuwe doelgroepen. De drie pijlers, HortiHeroes Arena, HortiHeroes Academy en HortiHeroes Startup, zorgen voor de verbinding tussen professionals die nodig is om de food & flower industrie impact te laten maken op wereldniveau.
 


10-07-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS