vrijdag 22 februari 2019
Floranews TOP Topbanner Kubo

Zo bereidt Dekker Chrysanten zich voor op de Brexit

Zo bereidt Dekker Chrysanten zich voor op de Brexit

De onderhandelingen over de voorwaarden voor de Brexit lopen nog, maar bij chrysantenkweker Dekker Chrysanten wordt intussen niet rustig achterover geleund. "We proberen andere markten open te breken." Algemeen directeur Cees Dekker van Dekker Chrysanten, een van de grootste chrysantenkwekers ter wereld, laat in gesprek met Nu.nl weten dat hij de eerste gevolgen al een maand of drie, vier na het Brexit-referendum merkte. "De koersbewegingen van het Britse pond hebben impact op de inkoop en verkoop van bloemen. We zagen al vrij snel na de uitslag vraaguitval. Als de koers van het pond onderuit gaat, worden onze producten duurder voor de Engelsen."

Volgens Dekker is het nog lastig in te schatten wat straks precies de gevolgen van de Brexit zullen zijn. "Het hangt onder andere af van hoe de economie in het Verenigd Koninkrijk straks draait en wat de koers van het pond doet."

Eén ding is zeker: of het nu een harde of een zachte Brexit wordt, ondernemers krijgen bij het exporteren naar het Verenigd Koninkrijk straks met allerlei grensprocedures te maken.

Dekker Chrysanten sorteert voor op minder vraag uit het Verenigd Koninkrijk door andere markten te verkennen en richt zich nu op de Oost-Europese landen Polen, Rusland en Oekraïne. 

Lees hier het gehele artikel op Nu.nl

foto: L. de Boef


09-07-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Dames


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS