vrijdag 22 februari 2019
Topbanner Kubo Floranews TOP

Flower Art Museum geopend voor publiek

Flower Art Museum geopend voor publiek

Onder grote belangstelling is het Flower Art Museum in Aalsmeer geopend. In het museum staat de verbeelding van bloemen, planten en natuur in de hedendaagse kunst centraal.

Oud-bloemenveilingdirecteur en kunstliefhebber André Mulder benadrukte in zijn openingsspeech het unieke karakter van het museum. Het Flower Art Museum is het eerste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van bloemen in de kunst.

Het Flower Art Museum is gevestigd in de voormalige waterkelder van Aalsmeer, tegenover de vijftig meter hoge watertoren aan de Westeinderplassen. Het gebouw heeft een binnenruimte van 1.000 vierkante meter en op het dak een beeldentuin.

Naast het thema is volgens Mulder de keuze voor hedendaagse kunst interessant. ‘Anders dan in de meeste musea gaat het hier niet om kunst, voorwerpen of herinneringen uit het verleden, maar om wat er in de toekomst gebeurt.’ De kleuren en vormen die kunstenaars gebruiken, zijn volgens hem een voorbode van wat in de nabije toekomst populair wordt. ‘Dit museum kan daarom voor andere sectoren een inspiratiebron worden.’

In het nieuwe Flower Art Museum in Aalsmeer is van juli tot en met september een grote duotentoonstelling te zien van Reinoud van Vught en Seet van Hout. Deze Nederlandse kunstenaars hebben ieder hun eigen stijl en werkwijze, met als raakvlak de gedeelde inspiratie uit bloemen en de natuur.

In de thematentoonstelling ‘Inspiring gardens’ laten Jacqueline van Kester, Mary Kuiper, Theo Leijdekkers, Flos Pol en Corry Zwart zien hoe de tuin hen inspireert en fascineert. Dat levert een gevarieerd beeld op, met onder meer weelderige bloemenschilderingen, gedetailleerde vogelnesten in brons en een installatie met 64 keramische rozen.

De Amsterdamse kunstbeweging Tropisme toont een selectie uit hun opvallende project ‘Photosynthesis – Shedding new light on plants’, dat eerder te zien was in de Hortus Botanicus en in de Royal Botanic Garden in Edinburgh. Hun kunst werpt een ander, wetenschappelijk licht op de plantenwereld. Daarnaast toont het museum een selectie met werk van diverse Nederlandse bloemenkunstenaars en sieradenmakers.

 

 

Bron: www.flowerartmusuem.nl
05-07-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS