zaterdag 23 februari 2019
Topbanner Kubo Floranews TOP

Hydrangea Magical Revolution van Dijk van Dijk wint Hydrangea Houdbaarheid Award 2018

Hydrangea Magical Revolution van Dijk van Dijk wint Hydrangea Houdbaarheid Award 2018

De Hydrangea macrophylla Magical Revolution van kweker Dijk van Dijk uit De Lier, heeft de Royal FloraHolland Hydrangea Houdbaarheid Award 2018 gewonnen. De award is door productmanager Michel Verbeek uitgereikt aan Robin van Dijk. Op nummer twee eindigde Caipirinha, vorig jaar de winnaar van de eerste award.

De Hydrangea houdbaarheid benchmark is onderdeel van het initiatief ‘verbeteren houdbaarheid Hydrangea in de keten’. In 2017 is het Product Markt Plan opgesteld door het Productmanagement van Royal FloraHolland in samenwerking met de FPC kamer- en tuin Hydrangea. Doel van dit initiatief is het creëren van bewustwording over de houdbaarheid van Hydrangea in de keten en bij de consument. In de benchmark wordt de keten van kweker tot consument nagebootst in het Kenniscentrum van Royal FloraHolland. De resultaten uit de benchmark gebruiken de Hydrangea kwekers om de houdbaarheid van Hydrangea te verbeteren.

Dit jaar werden door negen kwekers in totaal twintig Hydrangea soorten ingestuurd voor de houdbaarheidstest. Alle producten hebben vier dagen in de transport simulatie gestaan. Daarna zijn de planten de zogenaamde consumentenfase ingegaan. Dat betekent dat alle planten onder gelijke licht, dag-nachtritme, watergift en temperatuur omstandigheden zes weken zijn getest in een consumenten simulatie.

De planten zijn door veertien kwekers en productkenners van Royal FloraHolland beoordeeld op bloemkwaliteit, bladkwaliteit en als geheel.


05-07-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS