vrijdag 22 februari 2019
Floranews TOP Topbanner Kubo

Hebe tuinplant van de maand augustus

Hebe tuinplant van de maand augustus

Hebe is de ideale plant om tuin en terras in de nazomer een oppepper mee te geven. Dit is een van de redenen waarom deze door Bloemenbureau Holland is verkozen tot Tuinplant van de maand augustus. Witte, paarse, roze of lila bloemen brengen meteen nieuwe energie in het geheel en het blad van de Hebe varieert in kleur van lichtgroen tot donkergroen en heel lichtgrijs.

Veelzijdig als Hebe is, wordt hij veel ingezet in perken en borders, rotstuinen of als vijverbeplanting. Maar hij kan ook prima als kuipplant op het balkon of terras. Hebe blijft altijd groen en brengt zo het hele jaar door leven in de tuin.

Het Hebe-sortiment is in te delen in twee groepen:

  • De grootste groep bestaat uit veelal winterharde altijd groene soorten met decoratief blad. De bekendste zijn H. ’Emerald Gem’ syn. Green Globe’, H. ochracea ’James Sterling’, H. ’Autumn Glory’, H. pimeloides, H. buxifolia en H. pinguifolia.
  • Totaal anders, maar ook helemaal Hebe is de tak H. andersonii, ook bekend als struikveronica. Deze bloeit in de nazomer en herfst en zijn vooral rond 1 en 2 november (Allerheiligen – Allerzielen) erg gewild.

Trivia

De Hebe is vanuit Nieuw-Zeeland in 1835 naar Europa gekomen. De cultivars die hier uit voort zijn gekomen, zijn door kruising goed bestand tegen de winter.

Hebe, godin van de jeugd, is in de Griekse mythologie de dochter van Zeus en Hera. Zij werd als bruid gegeven aan Heracles.

De Hebe kan relatief goed tegen zilte lucht en is daarmee een ideale plant voor tuinen en balkons aan de kust.

Herkomst

Hebe groeit op het zuidelijk halfrond, vooral in Nieuw-Zeeland, maar ook in Frans-Polynesië, de Falklandeilanden en Zuid-Amerika. Er zijn ongeveer dertig soorten die vrij taai zijn: de plant groeit zowel langs de kust als in bergachtige gebieden op grote hoogte, al heeft hij daar wel kleinere bladeren.

bron: mooiwatplantendoen.nl

 

 


04-07-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Dames


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS