vrijdag 22 februari 2019
Floranews TOP Topbanner Kubo

Bloemencorso overzicht 2018

Bloemencorso overzicht 2018

Het corsoseizoen is in aantocht, de voorbereidingen zijn overal al in volle gang en de vele vrijwilligers van binnen en buiten de sector zetten hun beste beentje voor om straks de bloemetjes buiten te kunnen zetten.

De corso's van de zomer van 2018 op een rijtje:

• Varend Corso - 3, 4 en 5  augustus

De stoet trekt door onder meer het Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. Drie dagen lang een varend lust voor het oog van de honderdduizenden toeschouwers die elk jaar op het corso afkomen. Het thema van dit jaar is: "Helemaal Hollands".

Varend Corso  

• Flower Parade Rijnsburg - 10, 11 en 12 augustus

Muziek, show en ruim 100 fraai uitgedoste figuranten. Dat is Flower Parade Rijnsburg. Op zaterdag 11 augustus rijdt de Flower Parade een ware zegetocht door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van de 73e Flower Parade Rijnsburg is ´Around the World'.

foto: treffendbeeld.nl

• Bloemencorso Sint Jansklooster - 17 en 18 augustus

Tegenwoordig mag het bloemencorso van Sint Jansklooster zich tot de top drie van Nederland rekenen. Dankzij deze status is het bloemenspektakel uitgegroeid tot een drukbezocht en hooggewaardeerd uitgaansevenement.Op zoek naar een onvergetelijk event tijdens de zomervakantie? Liefhebber van cultureel en artistiek vermaak? Dan mag je het Corso in Sint Jansklooster op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus niet missen!

foto: corsoklooster.nl

• Bloemencorso Leersum - 18 en 19 augustus

Het bloemencorso Leersum is het kleurrijkste en grootste evenement van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug dat ieder jaar op de 3e zaterdag van augustus wordt gehouden, met op de zondag de tentoonstelling van de praalwagens.

 Bloemencorso  Rekken - 22, 23 en 24 augustus

"Niet het grootste, wel het mooiste" - Elk jaar trekken er weer 11 schitterende corsowagens door het dorp en het buitengebied van Rekken. Zeer herkenbaar voor het publiek, vanwege de actuele onderwerpen die de wagens uitbeelden. De wagens worden tot in detail uitgebeeld en zijn een kleurrijk geheel beplakt met dahlia’s. Op woensdagmiddag en donderdagochtend rijden de wagens in optocht rond. Daarna staan de wagens nog een aantal dagen opgesteld op het veldje aan de Lindevoort/Holterweg.
 
 

Het bloemencorso op zaterdag 25 augustus 2018 is in Vollenhove de afsluiting van een corsofeestweek, die begint op dinsdag 21 augustus. Tijdens het corso sieren miljoenen Dahlia's 12 praalwagens.  

 Volksfeest en Bloemencorso Winterswijk - 24 en 25 augustus

Vooral in de laatste week voor het Volksfeest, dat iedere laatste vrijdag en zaterdag van augustus plaats vindt, bruist en borrelt Winterswijk van activiteit. De corsowagenbouwers brengen de definitieve vormen aan, zodat de bloemen zonder verder tijdverlies opgeplakt en gegroepeerd kunnen worden met maar één bedoeling: het pronkstuk moet vrijdagmorgen op tijd klaar zijn voor het corso, de optocht van de bloemenwagens. Die geweldige bedrijvigheid, aan het feest voorafgaand, doet geleidelijk aan een buitengewoon feestelijke stemming ontstaan in het dorp, die haar climax vindt in de beide volksfeestdagen.

• Bloemencorso Eelde - 1 en 2 september

Na maanden van noeste arbeid komen de rijdende kunstwerken de opbouwplaatsen uit en worden getoond aan het publiek. Samen met marchingbands en de reclamekaravaan vormen ze een bonte stoet die op zaterdag 1 september om 14:30 gaat rijden op het corso parcours. Het Bloemencorso Eelde kent een lange traditie. In 1957 verscheen dit corso voor de eerste keer op de weg.

foto: MP van Bemmel 

• Corso Zundert - 2 en 3 september

Het corso van Zundert is het grootste corso van de wereld. Het is louter vrijwilligerswerk. Twintig buurtschappen strijden met elkaar om de mooiste wagen te bouwen, ter beoordeling van een vakkundige jury. En dat al meer dan tachtig jaar.

• Nationale Zomerbloemententoonstelling Naaldwijk - 6 tot en met 9 september

Het thema van de 33e editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling is: ‘Flower Power’. Tijdens de tentoonstelling is het op zaterdag ook Open Het Monumentendag. De historische Oude Kerk in Naaldwijk is dan wederom het mooist versierde monument van Nederland.

 foto: L. de Boef

• Bloemencorso Frederiksoord - 8 en 9 september

Op 8 en 9 september staat Frederiksoord in het teken van het 57ste Floraliacorso met het thema ‘Koloniën van Weldadigheid’. De corsowagens worden hoofdzakelijk geprikt met dahlia’s. Afhankelijk van de grootte van een corsowagen kan dit variëren tussen de 40.000 en 80.000 dahlia’s. Dit jaar doen twaalf corsogroepen mee. Ook de mozaïeken, die in de verschillende dorpen zijn opgesteld, zijn met dahlia’s geprikt.

• Bloemencorso Valkenswaard - 9 september

64 eerste prijzen gingen voor sinds de eerste optocht in 1953. Bijna 900 creaties in bloemen reden door onze Valkenswaardse straten. We kunnen met recht spreken van een rijke en inspirerende historie. Een historie waar we trots op mogen, nee moeten zijn. Twee, drie, soms vier generaties corsobouwers gingen voor met noeste arbeid bij het bouwen van een corsowagen, een onderdeel van die prachtige parade op de 2e zondag van september.

• Bloemencorso Lichtenvoorde - 9 september

In de Achterhoekse plaats Lichtenvoorde pronken imposante corsowagens versierd met vier miljoen kleurrijke dahlia's. Sinds 1929 bouwen jaarlijks duizenden vrijwilligers aan dit indrukwekkende schouwspel.

foto: Teeuws

 • Bloemencorso Loenhout (België) - 9 september 

De Bloemencorso Loenhout is een jaarlijks terugkerend evenement elke tweede zondag van september. Aan de grootste corso van België werken maandenlang honderden vrijwilligers van de Loenhoutse buurtschappen aan de voorbereidingen voor de optocht. Meer dan 4 miljoen prachtige bloemen verwerkt in ruim 30 gigantische en schitterende praalwagens. Dit unieke spektakel staat garant voor een heerlijk dagje uit met familie of vrienden.

 Bloemencorso Voorthuizen 15 september

Elke derde zaterdag in september verandert het dorp Voorthuizen in een “bloemig” strijdtoneel voor prachtig uitgedoste corsowagens, allemaal door mensenhanden gemaakt. Het bouwen van de corsowagens is een sterk sociaal fenomeen waar hele wijken bij zijn betrokken. En het draait niet alleen om de corsowagens. Ook zijn er volop randactiviteiten zoals een seniorenochtend, scholencompetitie en mozaïeken voor kinderen en ondernemers.

 Bloemencorso Winkel 23 september

Waar een klein dorp groot in kan zijn… Klein? Met ruim 4200 inwoners én historische stadsrechten én meer dan een miljoen Dahlia’s op de ruim 20 wagens van het Bloemencorso voelt het dorp zich niet klein! De Corsogroepen werken hard aan de ruim twintig Corsowagens die op elke 4e zondag van september de straten in het dorp zullen vullen. De honderden vrijwilligers zorgen ervoor dat het tot een mooi en goedlopend geheel komt. Figuranten en muziekkorpsen vullen de optocht aan waardoor het ieder jaar weer een spectaculair geheel is!

Een volle bloemenagenda, waar vele duizenden bezoekers op een bijzondere manier kennis maken met al het moois wat onze sector rijk is.
 

Bron: www.FloraNews.com
Leandra de Boef | 04-07-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Dames


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS