zaterdag 23 februari 2019
Topbanner Kubo Floranews TOP

Phalaenopsis. Dat is de favoriete bloem van Thomas Plukaard. #blog

Phalaenopsis. Dat is de favoriete bloem van Thomas Plukaard. #blog

Thomas Plukaard. Hij is teammanager bij IBH Export, één van de grootste exporteurs van snijbloemen en tuin- en kamerplanten in Nederland. Dagelijks exporteert het bedrijf natuurlijk veel meer dan Phalaenopsis. 

Acht jaar geleden rolde Thomas per toeval in de sierteelt. Sinds 1.5 jaar is hij teammanager bij IBH Export. Dat bevalt hem goed. Met levende producten werken vindt hij bijzonder: "Je maakt de seizoenen heel bewust mee. Elke dag is anders. Dat komt ook doordat ik mij met veel zaken mag bemoeien. Zo houd ik de voorraad- en verkoopcijfers bij, stuur ik een team van vijf mensen aan en bezoek ik regelmatig klanten in het buitenland. Afgelopen november was ik bijvoorbeeld een week in Rusland. Samen met klanten bespreek ik dan wat goed én minder goed gaat. Denk hierbij aan het optimaliseren van de presentatie in schappen en het verbeteren van de transport. Transport is en blijft een uitdaging in de sierteelt. Producten moeten in perfecte staat aankomen. Veel factoren hebben daar invloed op, zoals de temperatuur, luchtvochtigheid en snelheid. Hier moeten we niet op bezuinigen. Sterker nog: we moeten continu kijken naar verbetermogelijkheden."

Samenwerken met Royal FloraHolland
Bij IBH Export staat continu verbeteren dan ook hoog in het vandaal. Onder andere daarom nam het bedrijf afgelopen maanden deel aan een pilot voor het online handelsplatform FloraMondo. Thomas: "Aan de ene kant hebben wij als exporteur kwekers nodig die producten leveren en hun afspraken nakomen. Aan de andere kant willen steeds meer van onze klanten uit een breder assortiment kunnen kiezen. FloraMondo is hiervoor heel handig. Afgelopen maanden mochten wij een nieuwe functionaliteit binnen het online handelsplatform testten, zogenaamde klant-accounts. Dat beviel goed. Met de klant-accounts kunnen onze klanten het klokaanbod bekijken en direct online inkopen via Klokvoorverkoop of Directe verkoop. Dit bespaart mij enorm veel tijd. Bovendien stellen we in overleg met klanten een limiet in. Zo kunnen ze niet non-stop blijven inkopen en houden ze overzicht. Wat de verbeterpunten zijn? Eerlijk gezegd voerde Royal FloraHolland al onze wensen na de pilot door. En het is natuurlijk tijd voor een volgende stap. Floriday moet een succes worden!"

Snelheid maken
De marges in de sierteeltsector komen steeds meer onder druk te staan. Juist daarom is samenwerken volgens Thomas belangrijker dan ooit: "We moeten niet ieder voor zich gaan. We hebben elkaar nodig. Door samen te werken kunnen we voldoen aan de wensen van klanten. Ik geloof dat het onafhankelijke, digitale platform Floriday daarbij gaat helpen. Als we opschieten, want anders halen nieuwe spelers ons in. Dat is zonde, want we hebben enorm veel kennis en expertises in huis om van Floriday een succes te maken. Laten we dat benutten!"

bron en foto: FloraHolland 


04-07-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS