maandag 20 mei 2019
Dummen Orange Top Flower Trials Top VvdM AmaVerde

Project Hybride leren in de Glastuinbouw van start in Oostland

Project Hybride leren in de Glastuinbouw van start in Oostland

Deze week is het project ‘Hybride leren in de Glastuinbouw’ gestart waarbij beroepsonderwijs en ondernemers in het Oostland (gemeenten Lansingerland, Pijnacker/Nootdorp, Zuidplas, Boskoop, Waddinxveen en Zoetermeer) en de gemeente Lansingerland intensief gaan samenwerken aan teeltopleidingen. Binnen dit project krijgen leerlingen op diverse glastuinbouwbedrijven les van de ondernemer.

Het startschot van het project werd gegeven door LTO Glaskracht Nederland voorzitter Sjaak van der Tak. “Hybride opleiden leidt tot win-win situaties voor alle betrokkenen: het onderwijs, de bedrijven, de gemeente en de leerlingen”, aldus Van der Tak. “Tevens maken we het op deze manier weer aantrekkelijk om in de praktijk aan de slag te gaan, wat een toegevoegde waarde is op school.”

Het project wordt gefinancierd door Colland Arbeidsmarkt en de gemeente Lansingerland en loopt van 2018 tot 2020.

Bij het project zijn diverse scholen uit het Oostland aangesloten: Melanchthon Business School (MBS), Lentiz mbo Oostland, Melanchthon Berkroden en Wolfert Lansing. Initiatiefnemer van dit project is SOB Oostland (samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen en bedrijven in het Oostland).
In het project werken LTO Glaskracht Nederland, VNO-NCW Oostland, gemeenten Lansingerland en Pijnacker/Nootdorp samen met de glastuinbouwbedrijven waar en door wie de lessen wordt gegeven. De onderwijsinspectie wordt gevraagd om advies.

Sjaak van der Tak (LTO Glaskracht Nederland), Peter Loef (LTO Glaskracht Nederland), Cees de Jong (Melanchthon Business School en Lentiz mbo Oostland), Jaco Speksnijder (Melanchthon Business School en Lentiz mbo Oostland), Jaap Harreman (Melanchthon Business School en Lentiz mbo Oostland), Kasper Roodenburg (Melanchton Berkroden), Marion van Nimwegen (Lentiz mbo Oostland), Gert Kant (Lentiz), Ted Duijvestijn (Duijvestijn Tomaten en SOB Oostland), Nico van den Eijkel (SOB Oostland), Robert Douma (SOB Oostland), Astrid Jagdewsing (Colland Arbeidsmarkt), Jolanda Heistek (Greenport West-Holland), Stephan Leewis (gemeente Lansingerland) en Heidi Hoogma (gemeente Lansingerland).

bron: LTO Glaskracht Nederland 


28-06-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Florensis Vonq


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS