zondag 18 augustus 2019
Top VvdM OZ Export via TFC FN TOP add

Van Zaal Transport geeft les over dode hoek op basisschool

Van Zaal Transport geeft les over dode hoek op basisschool

Leerlingen van de groepen 5, 6 en 7 van obs de Esselyckerwoude hebben woensdag 27 maart les gekregen over de dode hoek bij vrachtwagens. De les werd gegeven door het Kwakelse transportbedrijf Van Zaal Transport. De vrachtwagens van Van Zaal rijden regelmatig door Woubrugge en het transportbedrijf vindt het belangrijk om kinderen bewust te maken van de gevaren van de dode hoek.

De les begon met een theoriegedeelte in de klas, waarbij door medewerkers van het transportbedrijf werd uitgelegd wat de dode hoek is. Daarna gingen de leerlingen in groepjes naar buiten. Daar mochten de leerlingen om de beurt in de vrachtwagen zitten, terwijl de anderen uit het groepje met pionnen bepaalden waar je wel en niet zichtbaar bent voor de chauffeur.

Van Zaal Transport bezoekt ieder jaar basisscholen om uitleg te geven over dit onderwerp. Zij vinden het belangrijk om leerlingen bewust te maken van de gevaren van de dode hoek. De dode hoek bevindt zich op meerdere plaatsen rondom de vrachtwagen en zijn de plekken waar je niet zichtbaar bent voor de chauffeur.
 


28-06-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS