dinsdag 20 augustus 2019
FN TOP add Top VvdM OZ Export via TFC

Goederenhub Groningen Eelde geopend

Goederenhub Groningen Eelde geopend

Vandaag, woensdag 20 juni, openen de Drentse gedeputeerde Henk Brink en Groninger wethouder Paul de Rook in Eelde de eerste Goederenhub van Noord-Nederland. Dit gebeurt tijdens het International Physical Internet Conference. De Goederenhub Groningen Eelde, zoals het logistieke centrum gaat heten, komt in een loods van Royal FloraHolland Eelde.

Goederenhub Groningen Eelde is dé plek waar pakketten voor de laatste kilometers gebundeld worden. Door de leveringen gebundeld naar Groningen-stad te brengen moet de verkeersdrukte in Groningen worden verminderd. Hiermee wordt het aantal vervoersbewegingen sterk verminderd. Vanaf de Goederenhub Groningen Eelde wordt de uitstoot volledig weggenomen door de inzet van zero-emissie voertuigen.

"Daarmee maken we een eind aan de situatie dat er grote halflege en vervuilende vrachtwagens door de binnenstad rijden, waar schone autootjes hetzelfde kunnen doen", zegt oprichter Karel van der Lingen tegen RTV Noord.

Het gaat hem niet om supermarkten en andere grote retailbedrijven, maar eerder om kleine zaken die nu vaak verschillende vrachtwagens voor de deur krijgen met elk hun eigen zending. Door verschillende zendingen te combineren zou dat ook in één keer kunnen.

 


20-06-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

FT Fotos


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS