zondag 24 februari 2019
Topbanner Kubo Floranews TOP

Bevlogen duurzame aftrap Lunchevent KP Holland smaakt naar meer

Bevlogen duurzame aftrap Lunchevent KP Holland smaakt naar meer

KP Holland is haar Lunchevent tijdens de FlowerTrials dinsdag gestart met het thema duurzaamheid. Een thema wat hoog op de agenda staat bij velen in de sector, maar wat ook nog steeds veel vragen op roept. Aan spreker Michiel de Haan, Managing Director van Royal Lemkes, om een deel van die vragen weg te nemen en zijn bevlogenheid rondom het thema over te brengen.

Zo’n 30-40 bezoekers zijn op zijn minst getriggerd tijdens de eerste dag van het event en zeker aan het denken gezet. Of het nu is door de persoonlijke insteek van De Haan of de best lugubere vraag die hij zichzelf en daarmee ook de bezoeker durfde te stellen, dat maakt niet zozeer uit.

De boodschap waar De Haan mee startte is geen nieuwe, maar wel nog steeds een hele actuele; I need to wake up, i need to move! Deze boodschap van All Gore uit de Inconvenient Truth in 2006, samen met de geboorte van zijn kinderen en een boek van Steve Covey (7 eigenschappen van effectief leiderschap) zijn voor hem ooit de reden geweest waarom hij een verschil wil maken op gebied van duurzaamheid, dat hij niet wil toekijken, maar impact wil maken. Zoals ook eigenaar Cees van de Meij met Royal Lemkes impact wil maken en streeft naar duurzame groei. Het bedrijf heeft voor zichzelf, haar medewerkers en haar klanten besloten, niet toe te willen kijken, maar juist actie te willen ondernemen, samenwerkingen te zoeken en te gaan voor duurzame groei van mensen, relaties, gezamenlijke business en de wereld om ons heen.

  

Dit vraagt nogal wat, maar zoals De Haan duidelijk stelt: “Je moet in duurzaamheid investeren. Doe je het niet goed op dit vlak, dan moet het ook duidelijk zijn dat het een keer ophoudt.” Hij adviseert elke speler, groot en klein hierin samenwerkingen te zoeken, te willen leren van elkaar en elkaars kennis.

Steeds meer klanten stellen eisen aan hun leveranciers op gebied van duurzaamheid. Volgens De Haan een hele positieve ontwikkeling die ervoor zorgt dat we wel mee moeten bewegen wakker moeten worden. Duurzaamheid in de keten vraagt om leiderschap en partijen die het voortouw durven te nemen.

Er werd lang nagepraat over het thema tijdens de aansluitende lunch die ook geheel in het thema duurzaamheid stond. De eerste van de serie Lunchevents bij KP Holland was een spraakmakende en bevlogen aftrap en maakt nieuwsgierig naar de volgende 3 dagen met de thema’s “digitaal zakendoen”, “internationale samenwerking en de toekomst van de veiling” en “de toekomst van de veredeling”.

Tijdens de FlowerTrials bij KP Holland wordt niet alleen het assortiment en de noviteiten van de veredelaar zelf getoond, maar is tevens de samenwerking gezocht met de (internationale) partners African Finest Cuttings, AgroAll, ForemostCo, Floragreen en Solisplant. Ook is er natuurlijk aandacht voor de recent naar buiten gebrachte samenwerking met drie andere verdelaars onder de naam Breeding Accel. "Samenwerken zit in de genetica van KP. Zonder samenwerken lukt het nooit om een stap vooruit te komen.", aldus Aad van der Knaap, algemeen directeur van KP Holland.

Bekijk hier het volledige programma.

 

Bron: www.FloraNews.com
Leandra de Boef | 13-06-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS