zondag 24 februari 2019
Floranews TOP Topbanner Kubo

SunPatiens schittert in Artis

SunPatiens schittert in Artis

Artis in Amsterdam, is niet alleen een dierentuin maar ook een prachtige botanische hotspot midden in de stad! Het is de ‘place to be’ om te leren over de relatie tussen mens en natuur. In de missie van Artis, mensen inspireren en stimuleren om verantwoordelijk met de natuur om te gaan vond veredelaar Sakata Seeds een mooie match met SunPatiens. Beiden leveren op geheel eigen wijze een bijdrage aan het behoud van biodiversiteit.

SunPatiens geeft al terug aan de natuur sinds 2000. Destijds heeft veredelaar Sakata Seed Corporation een overeenkomst gesloten met Indonesië (IAARD) voor toegang tot inheemse planten, waar SunPatiens uit is voortgekomen. Het zijn unieke Impatiens en integendeel tot de standaard vlijtige liesjes, bloeien ze drie seizoenen lang! De planten zijn ook nog eens compleet ongevoelig voor meeldauw en onderhoudsvriendelijk, ze hebben namelijk alleen maar water nodig om in goede bloei te blijven!

De overeenkomst die destijds is gesloten met Indonesië, was een voorloper op het huidige Nagoya Protocol. Dit protocol schept rechten en verplichtingen voor landen die het ondertekenden. Dat houdt dus in dat voor elke SunPatiens die wordt gekocht, er een bedrag terug gaat naar Indonesië ten behoeve van lokaal onderzoek met betrekking tot het behoud van biodiversiteit.

Een geweldige bijkomstigheid is dat de plant goed is voor de directe omgeving. Onafhankelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond ze 3 tot 4 keer beter stikstofdioxide absorbeert dan de gemiddelde plant. Het planten van de SunPatiens kan daarom voordelen hebben op het gebied van luchtzuivering. In landen met een warmer klimaat heeft onderzoek zelfs aangetoond dat de planten verkoelend werken.

Artis voegt met de SunPatiens een nieuwe plantensoort toe aan het park. De planten zijn vanaf dit jaar op verschillende plekken in Artis te bewonderen. Daarnaast draagt de veredelaar ook haar steentje bij als adoptant van het Minangkabause huisje en een anoa. Uiteraard komen het huisje en de kleine dwergbuffel ook oorspronkelijk uit Indonesië!

Tijdens de FlowerTrials maken de bezoekers van Sakata kans op 2 gratis entreekaartjes voor Artis.

 


08-06-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS