zaterdag 23 februari 2019
Topbanner Kubo Floranews TOP

Vier grote veredelaars richten veredelingsplatform Breeding Accel op

Vier grote veredelaars richten veredelingsplatform Breeding Accel op

Al ruim vier jaar werken KP Holland, Interplant Roses, Schoneveld Breeding en Sion Young Plants samen op gebied van veredeling. Met elkaar hebben deze onafhankelijke familiebedrijven nu Breeding Accel opgericht, een innovatief kennisplatform waarin de individuele bedrijven hun kennis en research-capaciteit verenigen.

Het kennisplatform heeft als doel de time-to-market te verkorten en gezamenlijk te investeren in de nieuwste veredelingstechnieken en kennis uit te wisselen. Door de niet-concurrerende genetica van de bedrijven is de transparantie en samenwerking maximaal.

"Door de exclusieve samenwerking van onze 4 bedrijven bundelen wij onze krachten en faciliteren wij de uitwisseling van kennis. Uiteraard profiteert ook onze klant - de kweker
- van de samenwerking: kwalitatief beter uitgangsmateriaal en snellere doorlooptijd van de
veredelingscyclus.", aldus woordvoerder Peter van der Pol, directeur-eigenaar van Schoneveld Breeding.

Dankzij de nieuwste technieken wordt het steeds beter mogelijk om onderscheidende eigenschappen in producten te realiseren. "Bijkomend voordeel voor onze klant is dat men hierdoor toegang heeft tot een zeer brede range producten: rozen, kalanchoë, spathiphyllum, curcuma, primula, ranunculus, cyclamen, campanula en phalaenopsis”, aldus van der Pol.

De samenwerking dus de 4 grote spelers op veredelingsgebied wordt tijdens de Flower Trials van 12 tot en met 15 juni gepresenteerd aan hun relaties. De nieuwe website is vanaf nu online www.breedingaccel.com.
 


08-06-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS