woensdag 19 september 2018
Top FN VvdMVreugdenhilsept

Medewerker FloraHolland terecht ontslagen wegens striptease-act

Medewerker FloraHolland terecht ontslagen wegens striptease-act

De Haagse kantonrechter heeft geoordeeld dat Royal FloraHolland vorig jaar terecht een medewerker heeft ontslagen vanwege het inhuren van een striptease-act tijdens zijn 12,5-jarig jubileum en het in zijn speech volledig afkraken van zijn werkgever. De veiling vond het feestje veel te ver gaan en zette de man op straat.

Eind vorig jaar was de 59-jarige werknemer 12,5 jaar in dienst, wat hem volgens de personeelsregeling van Royal FloraHolland recht gaf op een bescheiden jubileumfeestje. Hiervoor gaf kreeg de medewerker een budget van €125. Hij had aangegeven dit te zullen besteden aan een ’broodje kroket en/of een kop soep’ met een aantal collega’s in de bedrijfskantine. Op 8 december vond de jubileumviering in de bedrijfskantine plaats, waarbij zo’n dertig collega’s waren uitgenodigd. Ook collega’s van andere afdelingen waren op dat moment in de kantine aan het lunchen. De werknemer hield met behulp van een door hemzelf meegebrachte geluidsinstallatie een speech waarin hij zich negatief uitliet over zijn werkgever.

Volgens verschillende aanwezige collega’s „deelde hij zijn slechte ervaringen over verschillende teammanagers, beweerde hij dat collega’s geen actie zouden ondernemen op bepaalde zaken, dat je als medewerker niets mag binnen Royal FloraHolland, dat niemand iets te zeggen heeft, dat de veiling geen collegialiteit kent, dat je binnen Royal FloraHolland gedwongen zou worden tot van alles en nog wat, dat er niet naar de medewerkers wordt geluisterd en dat hij al zeven leidinggevenden heeft gehad en dat het allemaal niets was”.

Striptease
Vervolgens verliet de medewerker de kantine om kort daarna terug te keren met een stripteasedanseres die in de kantine heeft gestript en gedanst op schoot bij de medewerker, hem kledingstukken bij haar heeft laten uittrekken en met hem is verdwenen onder een doek. Daarnaast heeft zij gedanst en gestript op tafel, toenadering gezocht tot individuele werknemers en hen gevraagd om haar billen in te smeren met olie, slagroom van haar lichaam af te likken en/of te slaan met een zweepje.

Drie dagen later werd de man op het matje geroepen en geschorst. Tijdens het gesprek ontkende de werknemer dat hij zich negatief had uitgelaten over de veiling. Tevens beweerde hij dat een klant de stripper voor hem had ingehuurd. De kantonrechter achtte de verklaringen van de man echter ongeloofwaardig. Met zijn handelen heeft de medewerker volgens de rechter het vertrouwen van Royal FloraHolland dusdanig beschadigd dat de arbeidsverhouding tussen partijen ernstig en duurzaam verstoord is geraakt. Royal FloraHolland heeft de man daarmee terecht ontslagen, zo oordeelt de rechter.

bron: uitspraken.rechtbank.nl

 


07-06-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussenbanner10voordejuf


Overig nieuws2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS