zaterdag 23 februari 2019
Topbanner Kubo Floranews TOP

Britse supermarkt doet proef met 100 procent plasticvrije planten

Britse supermarkt doet proef met 100 procent plasticvrije planten

De Britse supermarkt Tesco heeft alle plastic plantpotten vervangen door plasticvrije potten en trays van het Nederlandse bedrijf Modiform. Met de EcoExpert-potten en -trays, kan de Britse supermarkt de planten 100 procent plastic vrij aanbieden. Ook is al het plastic POS vervangen door karton en zelfs de plastic kabelbinders hebben plaatsgemaakt voor biologisch afbreekbare jute touw.

Tesco heeft berekend dat er met deze proef van 48000 potten en 8000 trays maar liefst 1 ton plastic afval is bespaard. Shaun Herdsman van Modiform zegt er alle vertrouwen in te hebben dat Tesco dit idee zal herhalen en EcoExpert in de nabije toekomst op grotere schaal in zal gaan zetten.

tesco

Transport- en verpakkingssystemen voor de tuinbouw produceren die duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Dat is wat het bedrijf uit Leusden voor ogen had bij de ontwikkeling van de nieuwe productserie ‘EcoExpert’. Deze serie is gemaakt van 100% gerecycled papier in plaats van plastic. De producten kunnen makkelijk gerecycled worden via het standaard papierafvalsysteem van huishoudens of retailers. Het wordt niet alleen gerecycled en gecomposteerd, maar mocht het in een natuurlijke omgeving terechtkomen, dan breekt het binnen één jaar af.

De duurzame serie bestaat op dit moment uit 2 potten en vijf verschillende transporttrays. In de toekomst hoopt het bedrijf de serie uit te breiden naar ongeveer 20 producten, inclusief enkele op maat gemaakte ontwerpen die samen met kwekers en retailers worden ontwikkeld.
 


06-06-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS