zondag 24 februari 2019
Floranews TOP Topbanner Kubo

Twaalf-en-een-half jaar lief en leed, maar vooral gedeelde passie… #blog

Twaalf-en-een-half jaar lief en leed, maar vooral gedeelde passie… #blog

Toen ik vanmorgen wakker werd was het heel even een ochtend zoals alle andere.
Heel even maar, totdat ik me binnen 30 seconden realiseerde dat het vandaag een bijzondere dag was.
Vandaag zou ik op mijn werk mijn jubileum vieren, niet zomaar een jubileum maar mijn koperen jubileum, twaalf-en-een-half jaar aan de zaak, twaalf-en-een-half jaar bij Schoneveld Breeding.

Ik sprong mijn bed uit en onder de douche, ondertussen bedenkend wat ik zou aantrekken, het was tenslotte een feestje dat ik zou gaan vieren.
Gisteravond had ik al besloten dat ik geen toespraak zou houden, dat had ik bij mijn tienjarig jubileum al gedaan (dat vieren ze namelijk ook bij ons).
Het ontbijt lukte niet echt, teveel kriebels in de buik.
Op weg naar kantoor bouwde de spanning zich langzaam op en flitsten er allerlei beelden voorbij, beelden van nog niet zolang geleden en beelden vanaf het eerste begin.

Carin Parie

Het eerste begin.
Ik zou, nog maar net woonachtig in Twello, beginnen in de kas als medewerkster van ZaPro (zaadproductie). Ik was aangenomen door Edwin Klompenhouwer en 6 december 2005 zou mijn eerste werkdag zijn. Ik, zonder tuinbouwachtergrond, zo geen groene vingers, zou aan het werk gaan met de plantjes. Een rondleiding had ik al gehad, ik zag hoeveel handelingen er allemaal nodig waren om van een zaadje een plant te maken en van die plant weer zaadjes te krijgen. Terwijl ik dit nu opschrijf bedenk ik dat het destijds nog abracadabra voor mij was….
Een week voordat ik zou beginnen werd ik echter gebeld of ik tijdelijk op kantoor zou willen werken, er waren wat achterstanden met de ureninvoer en op mijn CV stond een administratieve en commerciële achtergrond. Het zou echter wel voor tijdelijk zijn.
Ik zei dat ik dat heel graag wilde. Voorwaarde was echter wel dat ik nog een gesprek moest hebben met de toenmalig operationeel directeur Peter van de Pol.
Zenuwachtig ging ik voor de tweede keer op gesprek en het klikte vanaf dat eerste moment.
Die klik is nooit meer weggegaan.

Via ureninvoer belandde ik op de afdeling sales, nam het relatiebeheer op me en stroomde later op de golven van het groeiende bedrijf mee naar Promotion, en nog later naar Marketing en Promotion.
Inmiddels was het bedrijf door Peter van de Pol overgenomen van Patty Schoneveld, oprichter van Schoneveld Twello en grondlegger van de unieke genetica van de Cyclamen Super Serie. Onder leiding van Peter groeide het bedrijf stormachtig.
Werkten er toen ik kwam nog hooguit 6 mensen op kantoor en zo’n 50 in de kas, werken er nu in Twello alleen al zo’n 200 mensen en op onze locatie in Tanzania ook bijna een even groot aantal.

Stormachtig was het ook in mijn persoonlijk leven..
Tijdens die stormen vol zorgen over mijn kinderen, mijn ouders en over mijn partner die ernstig ziek was bleek “mijn” bedrijf mijn veilige haven en warme deken.
Ik kreeg alle ruimte wanneer dat nodig was en voelde mij steeds gekoesterd en gesteund door daadwerkelijk meelevende collega’s, begripvolle leidinggevenden en een geweldige baas.

Dat alles en meer flitste vanmorgen door mij heen.
Rond het middaguur zou mijn jubileum gevierd worden, samen met nog een collega die ook 12,5 jaar in dienst was. Ook zij heeft haar eigen historie.
Met een behoorlijk verhoogde hartslag en kriebels in de buik wachtte ik tot ik “aan de beurt” was. Wat ik over mij heen kreeg was teveel om goed te verwoorden..
Het beste kan ik het omschrijven als een stortregen van lieve woorden, herinneringen, anekdotes, waardering en genegenheid, en veel, heel veel warmte.
De tranen braken door en ik kon ze even niet stoppen, en dat hoefde ook niet..
En natuurlijk heb ik daarna toch zelf ook nog iets gezegd, gewoon omdat dat zo voelde.

Daarna kwamen de felicitaties en knuffels van collega’s, hartelijk en warm.
En weer besefte ik wat een bofkont ik ben dat ik werk waar ik werk, als onderdeel van zo’n grote club fantastische mensen. Heel veel collega’s werken er al langer dan ik en nee, ik ga geen namen noemen want ik ben als de dood dat ik iemand vergeet.
Maar al die mensen samen vormen wel de fundamenten en de kracht van ons bedrijf.
Als ik onze slogan “bouwen aan groei” lees en ik visualiseer dat, dan zijn die mensen die er al zo lang zijn de pijlers, en de club die later aansloot het cement voor nieuwe steentjes…

Ik voel me trots en ontzettend rijk en dankbaar.
Trots dat ik voor zo’n bedrijf als Schoneveld Breeding werk, en rijk en dankbaar dat ik mij gekoesterd voel in een hecht team.

Twaalf-en-een-half jaar lief en leed, maar vooral gedeelde passie…

Carin Parie
 


05-06-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN

gefeliciteerd met je mooie jubileum en je warme en goede werkgever! 💐💐

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws



2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS