vrijdag 24 mei 2019
Dummen Orange Top Flower Trials FlowerTrials 1 mei

Onderwijsorganisaties AOC Oost en Groene Welle samen verder

Onderwijsorganisaties AOC Oost en Groene Welle samen verder

AOC Oost en Groene Welle gaan vanaf het nieuwe schooljaar samen verder als één nieuwe onderwijsorganisatie. Samen willen ze verder werken aan onderwijs dat vooruitstrevend is, nog beter aansluit bij de beroepspraktijk en met meer betrokkenheid van bedrijfsleven.

Groene Welle en AOC Oost bieden beide vo, mbo en volwassenenonderwijs in de groene sector. Dat gebeurt op locaties in onder meer Deventer, Hardenberg, Twello en Zwolle. Er wordt onderwijs gegeven aan circa 4000 leerlingen vo en circa 3000 studenten mbo. In totaal werken er bij beide instellingen ruim 750 medewerkers.

De fusie is een logisch juridisch sluitstuk van een jarenlange intensieve samenwerking van beide scholen en geeft concreet invulling aan het Bestuursakkoord OCW - MBO-Raad, waarin is afgesproken dat onderwijsinstellingen afspraken maken met samenwerkingspartners om het onderwijs beter, toegankelijker en efficiënter te maken. 

De fusie wordt vanaf het nieuwe schooljaar echt zichtbaar. Dan verandert de naam en wordt het vmbo op de huidige zes locaties aangeboden onder de naam zone.school. Alle mbo-opleidingen worden vanaf het nieuwe schooljaar ondergebracht bij zone.college. De overkoepelende organisatie zal educatie.zone heten.


 


04-06-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Lutgo HR verzamel


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS