maandag 13 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

FloraHolland stelt berekenen opslagkosten Deense karren voorlopig uit

FloraHolland stelt berekenen opslagkosten Deense karren voorlopig uit

Royal FloraHolland heeft bekend gemaakt dat het berekenen van opslagkosten voor Deense containers voorlopig uitgesteld wordt. In de regel worden na de piekperiode wel opslagkosten voor Deense karren berekend, maar door de schaarste aan de stelt FloraHolland dit uit. Per week wordt bekeken hoe de beschikbaarheid is van de Deense karren en wordt bepaald hoe lang de opslag van CC-containers en -platen gratis blijft.

FloraHolland heeft in de piekperiode, die in de nacht van 27 op 28 mei eindigt, te kampen gehad met lange wachttijden door een tekort aan Deense karren. Er waren zelfs klanten die hun handel niet kwijt konden. De bloemenveiling heeft tijdens de schaarste wekelijks veertig vrachtwagens tussen de locaties laten rijden om de voorraad CC-containers te verdelen. Dat gebeurt nog steeds, stelt de veiling.

Yme Pasma, verantwoordelijk voor de logistiek van FloraHolland, benadrukt dat de bloemenveiling er alles aan doet om het leed zoveel mogelijk te verzachten. 'Om iedereen tijdens de topdagen van CC-containers te voorzien, hebben we direct maatregelen getroffen om de uitgifte beter te spreiden en de voorraad zo goed mogelijk te verdelen over de veilinglocaties. Helaas konden we wachttijden van soms enkele uren niet voorkomen. 

Mischa Voskamp, procescoördinator logistiek, kijkt in onderstaande video terug op de afgelopen periode. 


25-05-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS