maandag 20 mei 2019
Dummen Orange Top Flower Trials Top VvdM AmaVerde

Louise O. Fresco herbenoemd als voorzitter raad van bestuur Wageningen University & Research

Louise O. Fresco herbenoemd als voorzitter raad van bestuur Wageningen University & Research

Prof.dr.ir. Louise O. Fresco is voor een periode van 4 jaar herbenoemd als voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen University & Research (WUR). De raad van toezicht is buitengewoon te spreken over de versterking van de maatschappelijke positie van WUR en de zichtbaarheid in het maatschappelijk debat, die onder leiding van Fresco tot stand is gebracht.

Binnen de organisatie heeft Louise Fresco de verschillende kenniseenheden onder het motto One Wageningen verder samengesmeed om effectiever maatschappelijke issues met onderzoek en onderwijs te verbinden. Daarnaast heeft zij een actieve rol gespeeld in de samenwerking met de drie andere technische universiteiten en de vorming van het 4TU samenwerkingsverband.

Louise Fresco

Louise Fresco is aan Wageningen University afgestudeerd en cum laude gepromoveerd. Zij werd op 1 juli 2014 benoemd als voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen University & Research als opvolger van dr. ir. Aalt A. Dijkhuizen. Zij was op dat moment universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en bekleedde een aantal maatschappelijke functies. Daarvoor was zij werkzaam bij de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties in Rome, waarvan de laatste 6 jaar als Assistant Director-General, verantwoordelijk landbouwproductie en later ook voeding. Eerder was Louise Fresco hoogleraar plantaardige productiesystemen bij Wageningen University.

bron: WUR


23-05-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen Schoneveld FT


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS