zondag 20 januari 2019
Beekenkamp Deliflor Topbanner Kubo

Hogere omzet FloraHolland in weken voorafgaand aan Moederdag

Hogere omzet FloraHolland in weken voorafgaand aan Moederdag

FloraHolland meldt dat de omzet de twee weken voor Moederdag gemiddeld 2,5% hoger was ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Vooral tuin- en kamerplanten deden het goed. In totaal werden er in de twee weken voor Moederdag 33% meer tuinplanten verhandeld. De gemiddelde prijs was ten opzichte van vorig jaar lager. De aanvoer van kamerplanten was de afgelopen twee weken weken groter dan in dezelfde periode in 2017. De omzet steeg bij FloraHolland met 7 procent, de gemiddelde prijs bleef gelijk.

De aanvoer van snijbloemen bleef achter op de klok. Vooral bij roos en gerbera bleef de aanvoer achter. Lisianthus en troschrysant waren dit jaar juist wel in trek. Gemiddeld lag de prijs van snijbloemen op hetzelfde niveau als vorig jaar.

De laatste week voor Moederdag kende op de veilingen in Naaldwijk en Aaslmeer maar 4 veildagen doordat FlroaHolland besloten had op Hemelvaartsdag niet te veilen. Dit leidde tot flinke ophef en commotie omdat veel kwekers en handelaren het hier niet mee eens waren. Volgens de veiling is deze beslissing genomen aan de hand van een enquete, waaruit bleek dat veel klanten geen behoefte hadden aan de veil-dag op Hemelvaartsdag.  

 


15-05-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS