zondag 20 januari 2019
Beekenkamp Deliflor Floranews TOP

Ruim 12.000 euro voor Stichting Hartekind

Ruim 12.000 euro voor Stichting Hartekind

Robbert Judels van C.J. Vianen Flowerexport in Rijnsburg heeft er samen met heel veel gevers en helpers voor gezorgd dat er € 12.192,56 overgemaakt kon worden aan stichting Hartekind. Enige weken geleden organiseerde Judels als vader van een hartpatiëntje een bijeenkomst in Corpus te Oegstgeest met sprekers als futuroloog Prof. dr. Wim de Ridder en Dr. A.A.W. Roest, kinderarts en cardioloog.

Judels wil graag meer bekendheid krijgen voor het werk van stichting Hartekind en geld inzamelen voor het wetenschappelijk onderzoek dat de stichting Hartekind verricht. Dit is zeker gelukt. Juddels kreeg enorm veel respons. Een mooi voorbeeld is de enorme poster van Stichting Hartekind op de vrachtwagen van transportbedrijf Paul Imming International uit Wieringerwerf. Zij rijden veel voor Vianen flowerexport en staan ook veel op beurzen en truckshows ter promotie van stichting Hartekind.

Stichting Hartekind

In totaal kon er het mooie bedrag van € 12.192,56 aan de Stichting Hartekind worden overgemaakt!

Jaarlijks worden er 1.500 kinderen in Nederland geboren met een aangeboren hartafwijking. Ongeveer twee-derde van deze kinderen moet vlak na hun geboorte een zware openhartoperatie of hartkatheterisatie ondergaan om te overleven. En is de hartafwijking ernstig dan is één operatie vaak niet genoeg. Bovendien is na de operatie het kinderhart nog niet normaal en hebben de kinderen vaak veel beperkingen en een kortere levensverwachting.

Vijftig jaar geleden overleed maar liefst 75% van de kinderen met een aangeboren hartafwijking. Vandaag de dag zijn dit er in Nederland nog ongeveer 150 per jaar. Maar dit zijn er nog steeds 150 te veel!

Stichting Hartekind is het enige goede doel in Nederland die zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Hun doelstellingen zijn betere overlevingskansen voor Hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven.

Daarnaast is het belangrijk dat de problematiek van aangeboren hartafwijkingen bij kinderen bekendheid krijgt. Het is goed dat mensen bekend worden met deze ‘onzichtbare ziekte’ en dat de stichting Hartekind ook meer bekendheid krijgt. Op deze manier hoopt Robbert Judels een antwoord te krijgen op de vraag: ”Hoe gaat het straks met jullie zoon Nik?” Een vraag die vele ouders voor hun “harte-kinderen” hebben. Maar . . . elk antwoord is onzeker en best ingewikkeld.

 

Bron: www.FloraNews.com
16-05-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Lutgo


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS