zondag 20 januari 2019
Beekenkamp Deliflor Topbanner Kubo

Ondernemers zien handel met Iran in rook opgaan

Ondernemers zien handel met Iran in rook opgaan

Het terugtrekken van Amerika uit de Iran-deal, zou weleens grote gevolgen kunnen hebben voor bedrijven die wél willen blijven handelen met Iran. Ook Westlandse ondernemers houden hun hart vast en zouden er niet van op kijken als de Verenigde Staten ook geen zaken meer wil doen met deze bedrijven. 

,,De grote jongens van de kassenbouw krabben zich vast achter de oren'', zegt Louis Kester van adviesbureau Florpartners tegen AD.nl. Ook Peter Spaans zegt zich zorgen te maken. Zij waren hard bezig om in Iran een positie in de markt te verkrijgen en hebben flink geïnvesteerd in toekomstige projecten. Peter Spaans is bang dat dat tevergeefs is geweest.

Edward Verbakel van VB Group zette Iran al in 2016 op een zijspoor. Dat was een bewuste beslissing, om de sinds 1971 bestaande afzetmarkt in Amerika niet in gevaar te brengen. ,,Dat was het ons niet waard. Zoals je ziet is dat geen verkeerde keuze geweest.'' zegt Verbakel tegen AD.nl.

Het wachten is nu vooral op de positie die de Europese Unie gaat innemen. ,,Hoe gaat de EU reageren op eventuele sancties die Amerika oplegt? Gaan ze daarin mee? En wat doen de banken?", vraagt Spaans zich hardop af.

bron: AD.nl 


15-05-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS