zondag 20 januari 2019
Floranews TOP Beekenkamp Deliflor

Pioenroos in juni op Bloemenagenda

Pioenroos in juni op Bloemenagenda

Het is bijna juni en dat betekent dat het tijd is voor de beeldschone en sierlijke pioenroos. De pioenroos staat in juni op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland . De pioenroos staat onder andere voor liefde, geluk en gezondheid en is daarmee een graag geziene gast is op voorjaarsbruiloften.

Er zijn wel meer dan duizend soorten pioenrozen verkrijgbaar, in allerlei vormen en kleuren. Zo zijn ze er bijvoorbeeld met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen. Ook qua kleur kun je je hart ophalen: de vrolijke pioen is er in zachtgeel, romantisch wit, zuurstokroze of donkerrood. En de geur van pioenrozen is bijzonder aantrekkelijk, heerlijk zoet.

pioenrozen

De herkomst van de pioenroos

Hier in Europa genieten we sinds 1784 van de prachtpioenen. In China waren ze daarvoor al van haar onder de indruk. Daar werd de pioen niet alleen voor haar bloemen, maar vooral voor haar wortels geteeld. Deze zouden volgens de Chinezen namelijk een koortsverlagende en bloedstelpende werking hebben. We adviseren je om de pioen niet in je mond te steken, maar vooral je ogen de kost te geven.

Inspiratie en informatie

Van iedere bloem op de Bloemenagenda worden inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2017. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, specifiek gericht op de groene branche voor zowel binnen als buiten. 

bron: mooiwatbloemendoen.nl

 


14-05-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdW Lutgo


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS