donderdag 20 juni 2019
Bakker.com via TFC Floranews TOP

Uitgifte deense karren wederom drama in piekperiode

Uitgifte deense karren wederom drama in piekperiode

Wachttijden van tot drie uur in de piekperiode. Bij Royal FloraHolland moeten kwekers en transporteurs met regelmaat zo lang wachten op uitgifte van Deense karren.

"Het is een drama”, zegt Barry Hydra van transporteur L.C. van Buytene tegen Vakblad voor de Bloemisterij. Hij noemt de situatie rondom de uitgifte van Deense karren en platen in aanloop naar Moederdag veel nijpender dan voorgaande jaren.

Transporteurs kiezen er voor om nu zo veel mogelijk karren direct bij de klanten op te halen om de enorme wachttijden bij de veiling te vermijden. Ook proberen ze zoveel mogelijk retourvrachten met Deense karren rechtstreeks op het bedrijf te laten lossen. Wachttijden bij de depots van Royal FloraHolland van tussen de twee en vier uur worden zijn voor hen niet werkbaar en onacceptabel.

Het lijkt er op dat het tekort groter is dan ooit. Persvoorlichter Michel van Schie zegt tegen het Vakblad van de Bloemisterij de signalen te herkennen. De veiling doet er volgens hem alles aan om de knelpunten op te lossen, maar hij verwacht dat de problemen nog wel een aantal dagen kunnen aanhouden. Hij erkent dat de wachttijden soms problematisch zijn, maar dat uiteindelijk iedere kweker wel de karren krijgt waarop deze volgens saldo recht heeft. Van Schie geeft aan dat het lastig is om de pool helemaal af te stemmen op de piekmomenten.  

bron: Vakblad voor de Bloemisterij


09-05-18 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

BoN


Overig nieuws2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS